Sporturi

Prima reacție a lui Emmanuel Macron, după incendiul de la Notre-Dame! Președintele Franței a ajuns la fața locului

15.04.2019 | 22:12
Prima reactie a lui Emmanuel Macron dupa incendiul de la NotreDame Presedintele Frantei a ajuns la fata locului

Un incendiu de proporții a cuprins luni seara Catedrala Notre-Dame din Paris. Președintele francez Emmanuel Macron a reacționat imediat printr-un mesaj în care a anunțat că se simte trist deoarece un simbol al Franței, atât de important, a fost afectat de flăcări, chiar în timpul unor lucrări de restaurare.

Emmanuel Macron a reacționat, după incendiul de la Notre-Dame

Vizibil afectat de acest eveniment nefericit, Emmanuel Macron și-a amânat alocuțiunea în care trebuia să vorbească despre măsurile pe care urma să le ia în privința marilor probleme ale Franței. Aceasta trebuia să aibă loc la ora 20.00, ora Franței, însă nu a mai fost transmisă.

De asemenea, șeful statului francez a mers de urgență la fața locului pentru a urmări îndeaproape stadiul operațiunilor de lichidare a incendiului și ancheta care a început imediat după ce focul s-a extins.

Potrivit Le Figaro, turnul catedralei, care este un simbol al Parisului, s-a prăbuțșit în urma incendiului devstator. Deoarece este un monument istoric și arhitectural atât de vechi, este foarte dificil ca pompierii să intervină cu apă și spumă pentru a nu deteriora pereții clădirii.

“Totul arde, rama, care datează din secolul al XIX-lea pe de o parte și al 13-lea pe cealaltă, nu va mai rămâne nimic. Trebuie să vedem dacă zona care protejează catedrala va fi atins sau nu.”, a declarat André Finot, purtătorul de cuvânt al Catedralei. În Catedrala Notre-Dame își are sediul Arhiepiscopia Parisului. Este o clădire a artei gotice timpurii și se află în centrul capitalei franceze. Clădirea a fost construită între anii 1163 și 1182. 

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat că în jurul clădirii a fost creat un perimetru de securitate și  spune că este un incident teribil, cu urmări groaznice. Adjunctul său a spus că este vorba despre un incendiu important și i-a rugat pe toți cei care se aflau în preajma clădirii să stea departe de catedrală, pentru a evita și alte incidente neplăcute și a nu îngreuna intervenția pompierilor.