Fotbal intern

Prima reacţie a lui Ionel Ganea, despre preluarea CFR Cluj: “E greu”

04.09.2018 | 11:47
Prima reactie a lui Ionel Ganea despre preluarea CFR Cluj E greu

Prima reacţie a lui Ionel Ganea, despre preluarea CFR Cluj. Fostul antrenor de la ACS Politehnica Timişoara a vorbit despre posibilitatea de a antrena echipa campioană a României. Parcursul slab al clubului din Gruia i-a determinat pe cei din conducere să discute demiterea lui Antonio Conceicao, iar unul dintre numele la care s-au gândit a fost Ionel Ganea.

Acesta, însă, refuză să discute pe seama negocierilor şi spune că el nu ar accepta niciodată să antreneze pe CFR Cluj, în situaţia în care se află acum, după ce l-a mai dat afară şi pe Edward Iordănescu după doar trei meciuri pe banca echipei:

Prima reacţie a lui Ionel Ganea, despre preluarea CFR Cluj

“Eu am fost acolo în calitate de invitat, m-am dus la băiat să-l văd cum joacă. După cum a spus şi domnul preşedinte Mureşan, patronul echipei este cel mai în măsură să decidă soarta echipei. În momentul acesta, eu nu aş accepta să merg la CFR. Nu am discutat, sunt alţi antrenori care pot merge acolo şi nu ei s-a disuctat mai mult, despre mine nu. E o situaţie puţin mai dificilă pe care numai jucătorii o pot redresa, dacă sunt uniţi. E greu acum.

Eu cred că lumea fotbalului ar trebui să se îndrepte spre naţională, ca să acumuleze cât mai multe puncte. Toţi trei atacanţii au o formă sportivă foarte bună, au înscris goluri în acest început de campionat şi este foarte bine pentru Cosmin”, a spus Ionel Ganea la PROX.

Prima reacţie a lui Ionel Ganea, despre preluarea CFR Cluj. Bucurie clujeană cu Emmanuel Culio în meciul de fotbal dintre Astra Giurgiu şi CFR Cluj, contând pentru playoff-ul Ligii 1 Betano, desfăşurat pe Stadionul Marin Anastasovici din Giurgiu, duminică 13 mai 2018.
Prima reacţie a lui Ionel Ganea, despre preluarea CFR Cluj. Bucurie clujeană cu Emmanuel Culio în meciul de fotbal dintre Astra Giurgiu şi CFR Cluj

Dat afară de Becali de la Voluntari

Ionel Ganea a stat pe banca echipei din Ilfov timp de câteva luni în 2016 şi Dumitru Dragomir, cel care a avut un post de conducere în cadrul clubului, dezvăluia că patronul celor de la FCSB, Gigi Becali, a fost cel care i-a convins pe şefii de la FC Voluntari să-l dea afară: “Consiliul de Administraţie a hotărât demiterea antrenorului. Eu nu prea am fost de acord, dar ei dau banii. Dacă scăpam, e un şoc bun, dar nu, e un şoc prost. Am început bine campionatul cu Ganea, dar am terminat prost. Dar el nu are nicio vină. I s-au reproşat rezultatele.

N-am putut să evit demiterea lui. Va rămâne Dinu Todoran principal şi profesorul Mircea Rădulescu, el are licenţa Pro. Pe Ganea eu l-am adus, dar acum o să mă bag mai puţin, pentru că e greu de lucrat în noile condiţii. Avem un lot destul de subţire, stăm în 3-4 jucatori. Nu înţeleg de ce după ce Ganea s-a certat cu nişte jucători de acolo a început dezastrul. Până atunci totul a fost bine. Gigi Becali a influenţat darea afară a lui Ganea, vă spun precis asta. Rudele lui Gigi sunt în jurul echipei, cuvântul lui are mare influenţă. Ganea a vorbit urăt de el la un moment dat şi Gigi Becali nu l-a uitat. A fost la discuţii şi când eu întorsesem situaţia, Gigi a zis: ‘daţi-l afară!’. Si ceilalţi: ‘afară cu el!’, a dezvăluit Dumitru Dragomir în 2016.

Ionel Ganea are 45 de ani şi a antrenat pentru prima dată pe Dinamo II în perioada 9 iulie 2010 – 1 septembrie 2010. Tehnicianul a mai antrenat pentru o foarte scurtă perioadă pe Rapid Chişinău ( martie 2010 – aprilie 2012), apoi a plecat la Universitatea Cluj (feburarie 2013 – septembrie 2013) şi a mai stat pe banca celor de la Rapid Bucureşti (iulie 2014 – septembrie 2014), Dunărea Călăraşi (aprilie 2015 – ianuarie 2016), FC Voluntari (ianuarie 2016 – aprilie 2016) şi ACS Politehnica Timişoara (iunie 2018 – august 2018).

Ce zice Ganea despre venirea la CFR lasă de înţeles că tehnicianul se teme de situaţia dificilă în care se află echipa campioană, iar orice antrenor care ar putea veni la club va trebui să-i scoată pe ardeleni din această perioadă grea.

Citeşte şi: