Prima reacţie a lui Laurenţiu Rus după atacul grotesc asupra lui Mihăilă: “Cuvintele nu-şi mai au rostul când vezi un copil căzut inconştient pe teren”

Alex Bradescu   
în Politehnica Iasi
05/11/2018, 19:57
Prima reacţie a lui Laurenţiu Rus după atacul grotesc asupra lui Mihăilă: “Cuvintele nu-şi mai au rostul când vezi un copil căzut inconştient pe teren”

Laurenţiu Rus a vorbit despre accidentarea lui Valentin Mihăilă în meciul Poli Iaşi – Craiova. Rus a explicat ce s-a întâmplat, recunoscând că a vrut să-l faulteze pe tânărul mijlocaş al oltenilor, afirmând însă că nu şi-a dorit să îl lovească atât de tare. Rus a fost eliminat în acea partidă după un procedeu interzis până şi în rugby, un pumn în gâtul craioveanului.

”Într-adevăr, eu am vrut să îl opresc pe Valentin din a urca cu mingea spre poarta noastră. În schimb, intensitatea atacului, duritatea, modul, locul loviturii, nu cred că poate cineva să îşi imagineze că mi-am dorit aşa ceva. Pe această cale, vreau să îmi cer scuze încă o dată lui. Am încercat să fiu aproape de el, de părinţii lui şi toţi apropiaţii pentru că a fost un şoc, o sperietură groaznică, nimănui nu-i doresc să treacă prin asemenea momente. Vreau să se înţeleagă că, chiar dacă am dorit să fac fault, nu am dorit să se ajungă aşa departe, la asemenea intensitate şi regret cu adevărat. Am vorbit cu el, era OK băiatul când am ajuns, era speriat într-adevăr, dar mă bucur că se simte bine. Am vorbit cu el şi zilele acestea. Sper să treacă cât mai repede, să fie puternic şi să aibă evoluţii cât mai bune în continuare în carieră, pentru că este un tânăr foarte talentat şi merită acest lucru”, a fost declaraţia lui Rus pentru Telekomsport.

Laurenţiu Rus, după accidentarea lui Mihăilă: înţelege de ce Iaşul vrea să-l dea afară

“Vreau să le transmit tuturor jurnaliştilor şi oamenilor din sport care m-au sunat şi care doreau să intre în contact cu mine, cred că cel mai bun mod de a comunica cu presa a fost în termeni oficiali, la panou, într-o miniconferinţă alături de Flavius. În momentul ăsta îmi este greu să mă mai gândesc la fotbal, la cum mai pot eu ajuta echipa şi am avut o discuţie cu Flavius în care i-am spus că nu mai văd lucruri benefice în relaţia mea cu Poli Iaşi. O să fie o discuţie la nivelul conducerii şi o să mă anunţe rezultatul. O să vedem ce decizie ia Comitetul Executiv de la Poli Iaşi şi, dacă mi se va mai acorda o şansă sau dacă voi mai juca, voi face totul cât mai bine şi la cel mai înalt nivel, la un nivel la care am fost şi sper ca acest fel de incidente să nu se mai repete, pentru că nu îşi au locul pe terenul de fotbal şi cred că nu îşi mai au rostul cuvintele atunci când vezi un copil căzut inconştient pe teren”,a încheiat Rus.

Şefii de la Poli Iaşi au vorbit despre plecarea lui Rus de la formaţia din Moldova. Mihăilă nu este prima “victimă” pe care Rus o are la activ în carieră.

Închide ×