News

Prima reacție a lui Mircea Geoană, după ce a fost numit în funcția de secretar adjunct NATO: „Este o uriașă provocare”

17.07.2019 | 16:07
Prima reactie a lui Mircea Geoana dupa ce a fost numit in functia de secretar adjunct NATO Este o uriasa provocare
ADVERTISEMENT

Mircea Geoană a fost anunțat că va fi numit în funcția de secretar adjunct al NATO. Anunțul a fost confirmat de site-ul oficial al organizației și înseamnă că fostul președinte al PSD va ajunge mână dreaptă a actualul secretar general al NATO, Jens Stoltenberg. Geoană a oferit astfel și o primă reacție după această numire, pe contul său de facebook.

Mircea Geoană, prima reacție după numirea în funcția de secretar adjunct NATO

Fostul președinte al Senatului s-a arătat încântat de desemnarea primită din partea organizației transatlantice: „Sunt mândru să fiu desemnat de către Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, ca următorul Secretar General Adjunct. Este, deopotrivă, o uriașă provocare și o oportunitate de a reprezenta interesele Alianței noastre, care asigură securitatea a peste 1 miliard de cetățeni.

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei mele diplomatice și politice am promovat legătura transatlantică și integrarea euro-atlantică a Roâaniei. Sunt profund onorat să fiu desemnat pentru această poziție cheie ce reprezintă, de asemenea, o recunoaștere a importantei contribuții a României în cadrul NATO. Apreciez, în mod deosebit, susținerea politică și instituțională transpartinice de care s-a bucurat candidatura mea”, a spus Geoană, pe facebook.

Prima reacție a lui Mircea Geoană, după numirea ca secretar adjunct NATO
Prima reacție a lui Mircea Geoană, după numirea ca secretar adjunct NATO *foto: facebook

Mircea Geoană revine în prim-plan după numirea în funcția de secretar adjunct NATO

Mircea Geoană a fost președinte al PSD și candidat al social-democraților la alegerile prezidențiale din 2009. Atunci, Geoană a pierdut alegerile în mod controversat după numărarea voturilor din seara de după al doilea tur. Mircea Geoană a mai fost ambasador al României în SUA, fost ministru al Afacerilor Externe, dar și președintele Senatului.

ADVERTISEMENT

El a fost mazilit din PSD în noiembrie 2011, după un conflict pe care l-a avut cu conducerea de la acea vreme a partidului, formată din Victor Ponta și Liviu Dragnea.