Sport

Prima reacție a lui Mircea Lucescu după ce Corvinul a câștigat Cupa României: „Sunt mândru, îi felicit”

Corvinul Hunedoara a intrat în istoria fotbalului românesc. Formația lui Florin Maxim a câștigat Cupa României la loviturile de departajare.
16.05.2024 | 01:00
Prima reactie a lui Mircea Lucescu dupa ce Corvinul a castigat Cupa Romaniei Sunt mandru ii felicit
Prima reactie a lui Mircea Lucescu dupa ce Corvinul a câștigat Cupa României: „Sunt mândru, îi felicit”. Sursa foto: Colaj Fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Corvinul Hunedoara a câștigat finala Cupei României Betano. Elevii lui Florin Maxim au reușit să o învingă pe Oțelul Galați la loviturile de departajare. Deși a fost condusă de 2 ori, formația din Liga 2 a dat dovada de caracter. Corvinul a reușit să revină de fiecare dată prin golurile marcate de Marius Coman și Antonio Manolache.

Prima reacție a lui Mircea Lucescu dupa ce Corvinul a câștigat Cupa României

Mircea Lucescu, marele antrenor român, a oferit prima reacție după victoria Corvinului Hunedoara din finala Cupei Românei Betano. Tehnicianul a declarat că se bucură pentru formația din Liga 2 și că o mare parte din merit o are și Dan Bobouțanu, primarul din Hunedoara.

ADVERTISEMENT

„Sunt mândru, îi felicit, îmi pare râu ca n-am fost acolo, dar între Corvinul si Răzvan, l-am ales pe Răzvan. În primul rând, e mulțumită primarului, care s-a implicat în resuscitarea Corvinului și a făcut o echipa competitivă.

Are meritul că a adus în prim-plan fotbalul într-un oraș ca Hunedoara. L-am și felicitat imediat după meci, atât pe el, cât si pe antrenor (n.r. Florin Maxim).

ADVERTISEMENT

Grupul e foarte unit și dornic de performanță, e cel mai important lucru. Sper ca anul viitor să promoveze, merită. Dacă vor reuși să facă un stadion pe măsura echipei… Sunt convins că victoria din Cupă le va oferi fonduri necesare.

Oamenii din Hunedoara au nevoie. Înainte se producea oțel, acum nu. În acel moment, fotbalul era pasiunea tuturor la Hunedoara. Ăsta e cel mai important lucru, lumea să revină la stadion, lângă echipă”, a spus Mircea Lucescu la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Reacția lui Ștefan Lefter după victoria din finală: „Ne concentrăm pe Europa League”

Ștefan Lefter a fost eroul celor de la Corvinul Hunedoara în finala cu Oțelul Galați. Portarul împrumutat de la Rapid a reușit să apere două lovituri de la departajare.

Pe lângă cele două penalty-uri apărate, portarul în vârstă de 19 ani a mai avut câteva intervenții bune pe durata celor 120 de minute, intervenții care au ajutat-o pe Corvinul să ridice cupa asupra capului la finalul meciului.

ADVERTISEMENT

„Acum ne concentrăm pe Europa League. Sperăm să facem o surpriză frumoasă și acolo.  Când te pregătești bine, ai încredere.

Avem niște oameni foarte buni lângă noi. Antrenorii ne dau încredere și noi am dovedit-o și la penalty-uri.

Jucătorii pe care i-am studiat la antrenamente au ieșit afară. La penalty am fost inspirat”, a declarat Ștefan Lefter la finalul meciului.

ADVERTISEMENT