Fotbal intern

Prima reacție a lui Sorin Cârțu după ce fanii de la Peluza Sud ’97 i-au vandalizat casa. „Îi știu cine sunt!” Exclusiv

15.05.2020 | 17:35
Prima reactie a lui Sorin Cartu dupa ce fanii de la Peluza Sud 97 iau vandalizat casa Ii stiu cine sunt Exclusiv
ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu a avut parte de surpriza neplăcută de a constata încă odată ura pe care o au ultrașii lui FC U Craiova 1948, echipa patronată de Adrian Mititelu. Un grup dintre aceștia i-au murdărit casa cu mesaje obscene, cele mai blânde fiind „clonat” și „vândut”.

Prima reacție a lui Sorin Cârțu după ce fanii de la Peluza Sud ’97 i-au vandalizat casa

Sorin Cârțu a fost antrenorul echipei Universitatea Craiova patronată de Mihai Rotaru în sezonul 2014-2015 și din martie 2019 este președintele grupării din Casa Pariurilor Liga I.

ADVERTISEMENT

„Afilierea” sa de la bun început de partea echipei lui Rotaru a stârnit furia suporterilor din Peluza Sud ’97, susținătorii formației lui Adrian Mititelu, care tocmai a fost declarată promovată de FRF în Liga a II-a prin înghețarea Ligii a III-a, în care FC U Craiova 1948 era lider detașat în Seria a IV-a.

Un grup de 7-8 ultrași a „sărbătorit” promovarea pe… casa lui Sorin Cârțu, „pictând” pe pereți mesaje jignitoare la adresa „vândutului” și „clonatului” președinte de Liga I.

ADVERTISEMENT

„La poliție ei ar trebui să știe chestiile ăstea, cine e cu atitudine de-asta, așa că ar trebui să rezolve… Mai ales că s-a mai întâmplat așa ceva acum, patru, cinci ani și n-au rezolvat nimic”

FANATIK l-a contactat pe Sorin Cârțu și președintele Universității Craiova din prima ligă a dezvăluit, în exclusivitate, că ultrașii Universității Craiova din a doua ligă nu sunt la prima ispravă de genul acesta, dar și că poliția nu a luat nicio măsură la prima „incursiune de pedepsire” a… casei sale.

„Ce să le faci? Așa se manifestă ei, asta este modul lor de a-și spune nemulțumirea, a omului slab… Dacă ai ceva de vorbit cu cineva, vino și argumentează față în față. Dar când nu sunt idei, nu e minte în cap, o dai pe violență sau pe gesturi de tipul ăsta, faci rău pe ascuns…”

„Eu am fost antrenor la Universitatea Craiova de vreo patru ori, și prin 90, și prin 95, și prin 2003, și în 2014, și mă știe toată lumea că nu m-a interesat decât fotbalul, să meargă Universitatea cât mai bine… nu a cui e, a cui nu e… d-aia nu încerc să-mi explic gestul lor, asta le e mintea…”

„Am făcut plângere la poliție și, din punctul meu de vedere, ar trebui să poată să rezolve treaba, e un grup de care ei știu, îi știe toată lumea, îi cam știu și eu, cum și pe unde se învârt… Pentru că ei cum au apărut aicea, opt, nouă, zece persoane, au fost organizați, n-au venit așa, hotărâți pe loc…”

„Repet, la poliție ei ar trebui să știe chestiile ăstea, cine e cu atitudine de-asta, așa că ar trebui să rezolve… Mai ales că s-a mai întâmplat așa ceva acum, patru, cinci ani și n-au rezolvat nimic… așa că acum insist să rezolve ca să nu se transforme treaba asta în obișnuință și să nu devină mai periculoasă. Probabil că s-au simțiți încurajați dacă data trecută poliția a trata gestul superficial și nu a luat nicio măsură”

  • 6 trofee a câștigat Sorin Cârțu în cariera de fotbalist, toate cu „Craiova Maxima”: 2 titluri (1980, 1981) și 4 Cupe ale României (1977, 1978, 1981, 1983)
  • 1990-1991 este sezonul în care Sorin Cârțu a reușit eventul cu Universitatea Craiova din postura de antrenor
ADVERTISEMENT