Sport

Prima reacție a lui Sorin Cârțu după tragerea la sorți din Conference League: „Suntem favoriți!” Exclusiv

Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova, a oferit prima reacție după tragerea la sorți din turul doi al UEFA Europa Conference League: „Suntem favoriți,” a spus oficialul.
16.06.2021 | 16:07
Prima reactie a lui Sorin Cartu dupa tragerea la sorti din Conference League Suntem favoriti Exclusiv
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova începe o nouă aventură europeană. Astfel, din 2017, oltenii au participat în fiecare an în Europa League, dar de această dată vor juca în Europa Conference League.

Trei echipe din România pornesc în noua competiție înființată de UEFA. FCSB, Craiova și Sepsi au avut o tragere la sorți favorabilă pentru turul doi preliminar și, teoretic, au șanse mari să treacă mai departe în competiție și să viseze la grupe.

ADVERTISEMENT

Prima reacție a lui Sorin Cârțu după ce Universitatea Craiova și-a aflat posibila adversară din turul doi preliminar Conference League: „Nu avem voie să nu ne calificăm. Suntem favoriți” Oltenii vor da peste Laci sau Podgorica

Universitatea Craiova are ambiții mari în noul sezon european. „Juveții” vor să răzbune umilința din sezonul trecut, atunci când au fost eliminați de o echipă anonimă, Lokomotiv Tbilisi. Șocul a fost imens, mai ales că oltenii veneau după ce au fost atât de aproape de titlu.

Nici în acest an Craiova nu va da peste un adversar cu nume în prima partidă europeană. Astfel, după tragerea la sorți pentru turul doi preliminar al UEFA Europa Conference League, Universitatea va juca cu învingătoarea dintre Laci (Albania) și FK Podgorica (Muntenegru).

ADVERTISEMENT

Contactat de FANATIK, Sorin Cârțu a oferit prima reacție după tragerea la sorți: „Universitatea Craiova este favorită cu oricare dintre cele două echipe. Nu ne doream neapărat pe altcineva, pe cine să alegi? Nu era o mare diferență între ele, nu aveam ce să alegem. Tot aia este pentru noi. 

Craiova este favorită, oricum ar fi. Nu avem voie să nu trecem mai departe. Întotdeauna ne-am propus obiectiv în competițiile europene. Ne dorim să mergem cât mai mult și, sigur, o eventuală participare în grupe. Bine, aici depinde de mai mulți factori. Intervine și șansa…sunt multe lucruri care duc la îndeplinirea unui asemenea obiectiv.

ADVERTISEMENT

Deplasarea este convenabilă, chiar și în Albania, oricum pleci cu avionul.  Primul joc va fi acasă, vom vedea cum va fi situația cu terenul suspendat. Mai avem o etapă de suspendare, vom vedea cum va fi,” a declarat președintele Universității Craiova.

FCSB – Șahtior Karagandy și FC Spartak Trnava / Mosta  – Sepsi sunt celelalte jocuri ale echipelor românești din UEFA Conference League. CFR Cluj luptă pentru grupele Champions League

Echipele românești au avut un gram de noroc la tragerile la sorți. Dacă FCSB era cap de serie și putea înfrunta doar formații mai slab cotate, Sepsi a fost cea mai norocoasă. Astfel, covăsnenii au evitat nume grele din fotbalul european și vor juca cu Spartak Trnava (Slovacia) sau Monsta (Malta).

ADVERTISEMENT

FCSB și Universitatea Craiova vor juca pe teren propriu în prima manșă a turului doi pe 22 iulie, iar returul va avea loc o săptămână mai târziu. Sepsi va debuta în cupele europene în deplasare.

Campioana CFR Cluj va juca în primul tur preliminar UEFA Champions League cu Borac Banja Luka (Bosnia și Herțegovina). Dacă vor trece de această echipă, ardelenii vor da piept cu învingătoarea dintre Fola Esch (Luxemburg) și Lincoln Red Imps (Gibraltar).

Echipa din Gruia va disputa prima manșă pe teren propriu, pe 6/7 iulie, urmând ca returul să se dispute la Banja Luka, pe 13/14 iulie.

Teoretic, CFR este mare favorită. Dacă va fi eliminată de bosnieci în primul tur al Champions League, formația lui Marius Șumudică se va duela cu Zalgiris Vilnius (Lituania) sau Linfield (Irlanda de Nord).


  • (P) Cota BETANO ca U Craiova să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 5,50. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT