Prima reacție a lui Thierry Van Cleemput după despărțirea de Halep: „Nu eram capabil să o ajut pe Simona”

Alin Miu   
în Tenis
17/02/2019, 18:34
Prima reacție a lui Thierry Van Cleemput după despărțirea de Halep: „Nu eram capabil să o ajut pe Simona”
Prima reacție a lui Thierry Van Cleemput

Simona Halep a anunțat într-un interviu acordat WTA Insider despărțirea de antrenorul  Thierry Van Cleemput. Sportiva noastră a invocat drept motiv principal al încetării colaborării lipsa unei chimii pe teren între ei doi. 

Prima reacție a lui Thierry Van Cleemput

Presa din Belgia și l-a contactat pe Van Cleemput, care a confirmat informația și a oferit detalii suplimentare:

„Totul a decurs bine în Doha, iar ea este o mare campioană și o persoană de top. Dar nu se potrivește cu stilul meu. Nu puteam să o ajut. Eu am cerut o perioadă de probă la București și o altă perioadă de probă în timpul turneului de la Doha. Totul a decurs bine, dar, cum am spus, nu puteam să o ajut și nu mi-e teamă să spun asta. Nu pot să ofer lucruri pe care nu le știu ori nu știu cum să le fac.

Ea caută să se descurce de una singură. Dacă joacă prost, nu e meritul meu, dacă joacă bine, nu e datorită mie. Nu am abilitatea necesară de a interveni în astfel de situații, nu am armele disponibile.

Nu voiam să stau cu Simona doar pentru a primi un salariu. Voiam să fiu pentru a-mi face treaba de antrenor, pentru a sugera direcții, iar aici niciunul dintre noi nu a simțit nevoia să intervină. Era o greșeală să continuăm.

E adevărat că a fost dificil să comunicăm. În primul rând, ea vorbește româna și a fost nevoită să vorbească în engleză cu mine. Eu vorbesc franceza și parțial limba engleză. Dar nu a fost vorba de comunicarea verbală, ci de comunicarea sportivă, pe care trebuie să o simți repede.

Nu e niciun regret. E bine că am trăit o astfel de experiență pentru a înțelege. Mi-am dat seama că rolul meu este să formez jucătorii tineri. Probabil că voi face asta în viitor, dar acum vreau să mă relaxez, să mă întorc în Mons și să-l urmăresc pe fiul meu jucând fotbal.

Am avut două oferte înainte de Halep, dar nu regret nimic. Am avut o experiență foarte plăcută la Doha și până nu experimentezi, nu știi cu adevărat ce poți și ce nu poți.”

Simona Halep a fost învinsă sâmbătă în finala de la Doha de Elise Mertens, după ce a condus cu 6-3 și 2-0 în actul secund. Halep a pus eșecul pe seama oboselii acumulate în ultima săptămână. Interesant este că Simona nu a discutat niciodată cu Thierry Van Cleemput pe durata meciurilor de la Doha.

Van Cleemput l-a pregătit în trecut pe belgianul David Goffin.

Închide ×