Fotbal intern

Prima reacție a lui Victor Pițurcă după despărțirea de Craiova: ”Am realizat că nu mă pot lupta la titlu. Nu stau să mă bată Gigi Becali”

04.01.2020 | 19:28
Prima reactie a lui Victor Piturca dupa despartirea de Craiova Am realizat ca nu ma pot lupta la titlu Nu stau sa ma bata Gigi Becali
Prima reacție a lui Victor Pițurcă după despărțirea de Craiova: ”Am realizat că nu mă pot lupta la titlu. Nu stau să mă bată Gigi Becali”. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Aventura lui Victor Pițurcă pe banca Universității Craiova s-a încheiat extrem de rapid. După numai patru luni de la venire, fostul selecționer a decis să se despartă de olteni, motivându-și decizia prin lipsa investiților în jucători. La puțin timp după anunțul oficial al plecării sale din Bănie, Pițurcă și-a explicat pe larg decizia radicală.

Prima reacție a lui Victor Pițurcă după demisia de la Craiova: ”Am realizat că nu mă pot lupta la titlu. Nu stau să mă bată Gigi Becali”

În momentul prezentării la Universitatea Craiova, Victor Pițurcă a înălțat ștacheta pretențiilor și a spus că vrea titlul cu echipa din Bănie. Tocmai perspectiva ratării acestui obiectiv a stat la baza demisiei sale.

E singurul lucru (nr. susținere din parte conducerii în lupta la titlu) care m-a determinat să plec! Eu am spus de la început că singurul obiectiv care mă interesează e să câștig campionatul, nimic altceva.

Eu n-am venit la Craiova ca să fiu pe locul 2, locul 3. Doar titlul era ținta mea, deși în contract era prevăzut că trebuie să prind un loc de cupă europeană. Nici măcar 10-20 la sută nu aveam șanse la trofeu. Și atunci de ce să stau? ”, a spus Pițurcă pentru gsp.

Pițurcă, convins că nu se putea lupta la titlu cu lotul actual

Deși la Craiova au venit jucători importanți în pauza competițională din vara trecută, Victor Pițurcă a afirmat că nu se putea lupta pentru supremație cu lotul actual.

Acesta a fost sincer și a spus că nu mai suportă să fie bătut de Gigi Becali. ”Nu vreau scandal, nu vreau să vorbesc urât despre nimeni din club, îmi doresc ca Universitatea Craiova să aibă în continuare rezultate, dar eu am decis să mă opresc.

Duelurile Victor Pițurcă vs. Gigi Becali din acest sezon:

  • Universitatea Craiova – FCSB 0-1
  • FCSB – Universitatea Craiova 2-0

Am realizat că nu mă pot bate cu celelalte candidate la titlu și, repet pentru a o suta oară, eu nu stau să mă bată pe mine Gigi Becali fiindcă nu am la dispoziție lotul pe care mi-l doresc eu”, a mai spus Pițurcă.

Pițurcă ar fi rămas la Craiova cu o condiție

De-a lungul sezonului, Pițurcă a declarat în nenumărate rânduri că are un lot modest, lipsit de valoare. Acesta a recunoscut sâmbătă că, dacă i s-ar fi adus 4-5 jucători buni, nu mai pleca din Bănie.

”Eu le-am zis că vreau jucători, am făcut și o listă, dar nu pot să stau și în 3 luni să urmăresc jucători, să fac liste, dar să nu se miște nimic în acest sens. Am așteptat până cu o zi înainte de reunire, am luat vreun jucător? Nu!

Atunci eu plec, nu mai stau. Dacă luam cei 4-5 jucători de care eu consideram că avem nevoie, credeți că mai plecam? Evident că rămâneam fiindcă aș fi simțit că avem șanse la campionat”, a spus Pițurcă pentru sursa citată.

  • 4 este locul pe care lasă Pițurcă Universitatea Craiova în Liga 1
  • 14 meciuri a stat Pițurcă pe banca oltenilor în campionat: 6 victorii, 5 egaluri și 3 înfrângeri

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Gaz Metan: 3,45 este cota pentru ”total goluri: 2”. Vezi aici toate cotele!