News

Prima reacție a lui Viorel Florescu, polițistul de la 112 care i-a spus Alexandrei ”nu mai ține linia ocupată”

01.08.2019 | 10:14
Prima reactie a lui Viorel Florescu politistul de la 112 care ia spus Alexandrei nu mai tine linia ocupata

Vasilică Viorel Florescu este polițistul din Slatina care a preluat apelul de la 112 dat de Alexandra Măceșanu în dimineața zilei de joi, 25 iulie. Agentul a declarat că nu a ignorat cazul fetei din Caracal și nici nu a încercat să o grăbească, doar că timpul era limitat și de aceea nu a putut vorbi mai mult cu adolescenta de 15 ani. 

Viorel Florescu a reacționat după ce s-a spus că a repezit-o pe Alexandra Măceșanu

Viorel Florescu este agentul care a preluat apelul la 112 al Alexandrei Măceșanu. Acum polițistul din Slatina a vorbit despre motivul pentru care nu a știut să empatizeze cu fata, a repezit-o și i-a vorbit de sus. „Timul este limitat. În momentul în care apare un alt apel, noi trebuie să răspundem la acel apel în 9 secunde, cam atât ţine să luăm contact cu apelantul. (…) Avem un timp limitat, cu această presiune a timpului şi răspundem acelor cu care suntem în contact şi de a prelua celălalt apeland. pentru că nu cunoaştem ce urgenţă are acela”, a explicat modul de lucru polițistul.

Agentul de poliție din Slatina a mai declarat că înainte a mai răspuns la două apeluri la 112. „Apelul cu Alexandra a fost la 11.05, de la STS către mine, dispecer poliţie. (…) (Cei de la STS, n.r.) În stenogramă m-am uitat, au discutat destul de mult cu Alexandra. Ce vorbeam cu Alexandra, spunea în cască că a fost răpită şi violată. Eu am întrebat… Eu am zis: Aoleu, daţi-mi mai repede. (celor de la STS, n.r.). Apoi am discutat eu cu ea, am întrebat din nou dacă ştie unde se află, ce s-a întâmplat. E în stenogramă”, a mai spus Florescu.

Agentul de poliție din Slatina nu i-a cerut Alexandrei detalii despre locul unde era sechestrată. Sursa foto: realitateadeteleorman.net

Agentul de poliție din Slatina se apără și spune că nu a ignorat apelul fetei

Vasilică Viorel Florescu a ținut să precizeze că nu a ignorat cazul Alexandrei Măceșanu, ba dimpotrivă și-a dat seama din plânsul și suspinele ei că situația este gravă și că a vrut să rezolve cazul cât mai repede. Agentul de poliție a mai spus că nu a repezit-o și că nu putea să stea la telefon mult cu fata pentru era singur la serviciu și doar el trebuia să preia apelurile.

„Era un caz deosebit, aşa l-am perceput. Din plânsul şi suspinele ei nu era ceva în genul: Hai, las-o, că nu e adevărat. Nu, era ceva foarte serios. (…) Am mai discutat puţin cu Alexandra, după care mi-au apărut apeluri. (…) Mulţi zic că am grăbit-o. Faptul că trebuie să iau şi alt apel, şi singur preiau apelurile, nu e nimeni lângă mine ca să preia şi eu să stau liniştit cu fata asta”, mai explică poliţistul, potrivit Mediafax.

Ministerul Sfacerilor Interne (MAI) spune că polițistul care a discutat cu Alexandar Măceșanu a avut o atitudine refractară față de situația prezentată și nu a dat dovadă de implicare. Totodată, raportul MAI mai arată că Vasilică Viorel Florescu, polițistul din Slatina nu a cerut informații despre locul unde era sechestrată fata. 5 ofiţeri şi 3 agenţi vor fi cercetaţi prealabil pentru intervenţie.