Authors

Prima reacţie a lui Vochin, consilierul lui Burleanu: “De asta mi-au dat lacrimile!”

19.04.2018 | 18:18
Prima reactie a lui Vochin consilierul lui Burleanu De asta miau dat lacrimile

Răzvan Burleanu a câştigat din primul tur alegerile FRF după ce l-a învins pe Ionuţ Lupescu la mare diferenţă: 168 – 78. Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF a dat un interviu pentru FANATIK.RO după alegerile câştigate de Burleanu în care a explicat de ce i-au dat lacrimile la final. 

Bună ziua, domnul Vochin. Cum aţi trăit alegerile? Jurnalistul Daniel Nanu spunea pe pagina sa de Facebook că nu v-a văzut niciodată în lacrimi până ieri, după alegeri…

– Nu din cauza emoţiilor. Am plâns din cauza sutelor de nedreptăţi pe care a trebuit să le îndur în ultimii 4 ani. Au fost foarte multe informaţii neadevărate, ca să nu le spun minciuni sfruntate. De asta mi-au dat lacrimile că s-a întâmplat ce s-a întâmplat ieri.

În ultima săptămână a fost întreagă nebunie în ceea ce priveşte campania electorală. Cum comentaţi ultimele zile de campanie în care politicul şi-a declarat susţinerea pentru Ionuţ Lupescu. Domnul Dragnea, doamna Firea au declarat deschis că Lupescu este omul pe care îl vor la FRF?

– Eu am crezut până în ultima clipă că factorul politic nu se va implica. Chiar am crezut într-o dispută în care candidaţii să fie într-o dezbatere. Acum că suntem după alegeri pot să spun, părerea mea este că există o diferenţă uriaşă între ceea ce s-a făcut în ultimii 4 ani la nivel de administraţie şi ceea ce s-a făcut în ultimii 4 ani pentru cluburile de copii şi juniori. În domeniul în care mă aflu eu, cel de comunicare, s-au făcut foarte multe. În ultimii 20 de ani am pătimit mult pentru că au fost deseori situaţii în care îmi doream să avem un departament de comunicare la FRF. În fine, lucrurile s-au întâmplat în ultimii 4 ani de administraţie.

Vochin: “Becali era entuziasmat de apariţia unui preşedinte tânăr, între timp s-a schimbat”

Toată lumea se aştepta ca factorul politic să fie decisiv pentru Ionuţ Lupescu…

– Nu ştiu cum acţionează zona politică. Nu ştiu care este diferenţa dintre microbist şi om politic. Evident, fiecare în funcţie de cât a pătimit sau nu se exprimă prin vot. Până la urmă asta e democraţia.

Gigi Becali a fost unul dintre cei mai vocali adversari ai lui Răzvan Burleanu. După vot spunea că vrea să se retragă din fotbal după acest vot. Cum comentaţi atitudinea domnului Becali?

– Fiecare în viaţă îşi alege omul alături de care vrea să lucreze. Domnul Becali dacă are o asemenea părere, mai bine îl întrebaţi pe el. Nu ştiu ce nemulţumiri are. Tot ceea ce vine la UEFA are un regim de impozitare mult mai mic şi asta datorită domnului Burleanu, dar acesta este un singur exemplu. Ştiu că după ce s-a dat acest proiect de lege, eram pe o terasă la Constanţa, la masa oficială dinaintea Supercupei României: Steaua cu ASA Târgu Mureş. Fiind invitaţi la masă reprezentanţi ai ambelor echipe şi reprezentanţi ai FRF, organizator al meciului, acolo a apărut Gigi Becali care era entuziasmat de apariţia unui preşedinte tânăr care a şi făcut ceva pentru cluburi, cu aceste tăieri de taxe. Între timp, s-a schimbat. Poate nu a fost de acord că s-au dat 10% din banii pentru centrele de copii şi juniori. Dar, din punctul meu de vedere este o iniţiativă extraordinară pentru că FCSB are o academie extraordinară. Poate că acea dispoziţie dată de FRF ca 10% din transferuri să se ducă în centrele de copii şi juniori aşa cum prevede legea sportului. Cred că îi face un mare bine lui Becali această lege. Nu ştiu ce îl supără.

Andrei Vochin: “Cel mai important lucru pe care i l-am spus lui Burleanu este că trebuie să ne dăm seama că s-au schimbat membrii votanţi”

Ce i-aţi spus domnului Burleanu după alegeri?

– Of. Cred că cel mai important lucru pe care i l-am spus a fost că trebuie să ne dăm seama că s-au schimbat membrii votanţi. Şansa noastră este că acest corp de votanţi nu se mai lasă influenţaţi de mentalitatea de altă dată şi să fim mândri că avem lângă noi oameni care au rezistat presiunilor. Mă bucură faptul că putem continua în zona de copii şi juniori proiectele începute, unele dintre ele le cunoaşteţi: regula U-21, Liga Elitelor… În computerul meu există alte 3 proiecte scrise şi o să îl bat la cap să intre în discuţia Comisiei Tehnice în speranţa că vor deveni practice.

Puteţi să ne spuneţi ceva despre aceste proiecte?

– Cel mai important mi se pare cel prin care un părinte să ştie tot timpul pe mâinile cărui antrenor îşi lasă copilul. Una este să ai condiţiile de la Viitorul lui Hagi, altele sunt condiţiile de la Sf. Pantelimon, ca să dau două exemple la extremă. Atunci părintele trebuie să ştie exact unde ajunge copilul său. Uitaţi, acum sunt la un meci România-Muntenegru şi primul gol a fost marcat de Burghera, un copil de la Centrul de Excelenţă din Timişoara, aceste centre mult criticate în campania electorală.