News

Prima explicaţie a poliţiei, după ce a fost acuzată că a intervenit cu întârziere în tragedia de la Alba. ”Tatăl a ucis copilul înainte de a fi sesizați”

Purtătorul de cuvânt al Poliției a transmis prima reacție a instituției, precizând că tatăl a comis crima înainte ca oamenii legii să fie sesizați
27.03.2023 | 16:22
Prima explicatie a politiei dupa ce a fost acuzata ca a intervenit cu intarziere in tragedia de la Alba Tatal a ucis copilul inainte de a fi sesizati
Purtătorul de cuvânt al Poliției Române a vorbit despre crima urmată de sinucidere de la Alba-Iulia Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Georgian Drăgan a explicat că, potrivit raportului medico-legal, tatăl a ucis copilul prin spânzurare între miezul nopții și ora 01.00, înainte ca mama băiețelului în vârstă de doar 1 an să sune la 112.

Prima reacție a Poliției în cazul tragediei de la Alba-Iulia

“Apelul mamei a venit în jurul orei 01.14, conform datelor transmise atât de IPJ Alba, cât şi de structurile specializate. Nu caut scuze, nu aş dori să se înţeleagă acest lucru, ci doar transmit date concrete care au reieşit din cercetările efectuate.

ADVERTISEMENT

În urma verificărilor criminalistice, dar şi în urma raportului preliminar medico-legal a reieşit faptul că, din păcate, tatăl a curmat viaţa copilaşului undeva în intervalul orar 00.00-01.00, efectiv înainte de a fi sesizaţi.

Nu vreau să se interpreteze că vreau să ne căutăm scuze, doar vă transmit datele care au reieşit din ancheta efectuată de colegii din IPJ Alba, bineînţeles împreună cu procurorul de caz”, a declarat Georgian Drăgan, luni, la Digi 24.

ADVERTISEMENT

”Polițiștii nu știau exact unde se află bărbatul”

Purtătorul de cuvânt al Poliției Române a mai precizat că poliţiştii nu ştiau exact care este locuinţa în care se afla bărbatul împreună cu copilul său și că au făcut demersuri pentru a identifica această locuință cu exactitate.

“Nicio persoană nu a transmis poliţiştilor din Alba, nu a indicat locaţia în care se află bărbatul şi bebeluşul. Au afirmat că ar putea să fie în acel apartament închiriat, s-ar putea să fie la părinţi, s-ar putea să fie la un alt apartament proprietate personală sau ar putea să fie la un prieten.

ADVERTISEMENT

Mama copilului, care se afla în permanentă legătură cu poliţiştii, nu mai ştia dacă bărbatul locuieşte la acea adresă, unde a şi fost găsit. La acel moment nu au existat indicii cu privire la locaţie.

Activităţile derulate, din datele transmise de colegii de la IPJ Alba, pe care le-am solicitat şi noi pentru a clarifica anumite aspecte şi pentru a vedea modul de intervenţie, nu relevau urme de risc, mesajele pe care bărbatul le-a avut cu mama bebeluşului, cu fosta sa concubină, în acele mesaje nu transmitea ameninţări şi nu reieşea că ar face rău bebeluşului sau că şi-ar face rău lui, ceea ce a făcut ulterior”, a mai explicat Georgian Drăgan.

ADVERTISEMENT

”Polițiștii nu au așteptat în fața ușii”

Drăgan a dorit să cintrazică o informație apărută în spațiul public, conform căreia polițiștii ar fi așteptat în fața ușii venirea proprietarului apartamentului. El a subliniat că poliţiştii au desfăşurat activităţi pentru a afla care este locuinţa în care se afla bărbatul.

“Şi, de asemenea, am văzut în spaţiul public această idee că s-a aşteptat în faţa uşii. Aş dori să precizez că, din datele transmise de către colegii de la IPJ Alba, poliţiştii care au intervenit au desfăşurat activităţi permanente, au relaţionat cu proprietarului apartamentului închiriat, au relaţionat cu familia bărbatului, au luat legătura cu familia bărbatului, s-au făcut verificări permanente pentru a se stabili cu exactitate locul în care se află, iar când acest lucru s-a întâmplat, respectiv când proprietarul apartamentului închiriat a încercat uşa cu acea cheie şi au văzut că este blocată, era un indiciu clar că în acel loc se află bărbatul şi atunci au spart uşa”, a transmis Georgian Drăgan.

”Mama copilului nu a afirmat nicio secundă că acel copil ar fi în pericol”

Purtătorul de cuvânt al Poliției a mai declarat că mama copilului nu a afirmat în vreun moment că acesta s-ar afla în pericol și că au fost mai multe echipe de poliţişti implicate în căutarea bărbatului.

“Mama copilului nu a afirmat nicio secundă că acel copil ar fi în pericol, singurul lucru pe care l-a afirmat a fost că a avut o discuţie prin mesaje cu tatăl copilului, intervalul orar 00.00 până în jurul orei 01.00, ulterior bărbatul nu a mai răspuns mesajelor sale. Acela a fost singurul element transmis la acel moment şi cu siguranţă am văzut la fel în spaţiul public ideea de anchetă internă.

Ideea este că după fiecare caz se face la nivelul unităţii respective o analiză a cazului respectiv să vadă dacă se putea interveni într-un alt mod, dacă s-a intervenit conform reglementărilor legale, dar din datele transmise până în acest moment, iarăşi nu vreau să pară ca o scuză, reglementările legale au fost respectate în această situaţie”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române.

“Au fost mai multe echipe. O echipă a fost în verificare la adresa unde ar fi putut locui cu chirie pentru că mama copilului a afirmat că nu ştie dacă mai locuieşte la acea adresă, pentru că nu mai ştie adresa lui, o altă echipă a mers să verifice domiliciul părinţilor, acolo unde se şi afla parcată maşina bărbatului, ceea ce a condus cu ideea că ar putea să fie şi în acea locaţie şi s-a încercat legătura cu mama bărbatului care se află în străinătate şi a afirmat că nu ştie unde ar putea să fie băiatul ei împreună cu nepoţelul, bineînţeles. Au fost derulate activităţi în paralel, nu a stat cineva pur şi simplu în faţa unei uşi”, a mai declarat Georgian Drăgan.

ADVERTISEMENT
Tags:
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
De la tenis, la ”cratiță”! Unde a apărut fosta ocupantă a locului 2...
De la tenis, la ”cratiță”! Unde a apărut fosta ocupantă a locului 2 mondial
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de...
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de căsătorie cu fiul regretatului Nae Manea! Avea doar 17 ani când s-au cunoscut
Cât de frumoasă este soţia milionarului care nu s-a lăsat intimidat de clanul...
Cât de frumoasă este soţia milionarului care nu s-a lăsat intimidat de clanul Caran. Femeia este fiica unui magnat român
Cum poți rămâne fără moștenire dacă „uiți” de ea mai mult de 3...
Cum poți rămâne fără moștenire dacă „uiți” de ea mai mult de 3 ani: „Dacă ai o proprietate, ai grijă de ea!”
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit...
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit cu amărăciune: Biserica era plină de…
Dezvăluire incendiară despre UDREA! Nimeni n-a bănuit: O femeie frumoasă și...
Dezvăluire incendiară despre UDREA! Nimeni n-a bănuit: O femeie frumoasă și...
Procesul secolului. Oana Roman și Vica Blochina, în fața judecătorilor
Procesul secolului. Oana Roman și Vica Blochina, în fața judecătorilor
Anamaria Prodan, răzbunare maximă pe Laurenţiu Reghecampf, avem imaginile colosale
Anamaria Prodan, răzbunare maximă pe Laurenţiu Reghecampf, avem imaginile colosale
Horoscopul lunii decembrie. Luna Nouă în Săgetător aduce mai mult optimism și progres...
Horoscopul lunii decembrie. Luna Nouă în Săgetător aduce mai mult optimism și progres la începutul lui 2024
Reacția Andreei Esca atunci când fiica ei și-a cumpărat BMW în valoare de...
Reacția Andreei Esca atunci când fiica ei și-a cumpărat BMW în valoare de 60.000 de euro
Ultimul mesaj transmis de un soldat român dispărut în Al Doilea Război Mondial....
Ultimul mesaj transmis de un soldat român dispărut în Al Doilea Război Mondial. Ce le-a scris celor dragi pe o scoarță de mesteacăn.
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!