Oamenii au fost revoltați nu doar de faptul că bărbatul a fugit de polițiști, spre deosebire de un cetățean onest care ar opri la cerința oamenilor legii.
Marea problemă văzută de toată lumea a fost modul în care polițiștii au acționat. Mai bine spus, nu au acționat, conform criticilor din mediul online.
Mai exact, polițiștii au evitat să intervină în forță, sau nu au știut cum să o facă. Doar jandarmii au bătut cu pumnul în geam, în tentativa de a-l sparge, fără succes, după care șoferul a demarat în trombă.
Lipsa de acțiune și reacție a oamenilor legii a fost taxată de internauți și de alte voci din societate, însă reprezentanții Poliției nu văd nicio problemă în modul în care au ”operat” oamenii legii, din contră. Comisarul-șef Bratu Ionel, șef al Serviciului Accidente Rutiere, spune că unul dintre agenții săi a fost ”foarte ferm”, cu toate că ”pe undeva poate nu a îndeplinit” toate atribuțiile pe care le avea.
”Nu aș vrea să mă pronunț eu dacă au acționat sau nu corect. Sunt alte instituții ale statului care pot face treaba asta. Toată noaptea s-au desfășurat activități în vederea prinderii celui în cauză. La sediul secției a fost testat cu aparatul alcooltest și aparatul drugtest, rezultatul fiind negativ pentru ambele situații.
A fost condus la INML pentru recoltarea de mostre biologice și așteptăm rezultatul acestor analize. S-a plecat în urmărirea lui imediat, numai că viteza lui de deplasare fiind foarte mare, nu a fost prins imediat. Mașina a fost identificată la foarte scurt timp în zona Timpuri Noi. Dimineață la ora 7.00 a fost prins de polițiștii Secției 19”, a declarat șeful Serviciului Accidente Rutiere.
Conform procedurii, agenții au solicitat ajutorul Jandarmeriei pentru că ”au constatat că situația îi depășește”. ”Se poziționează în așa fel încât să nu poată fi lovit nici în față nici în spate și, dacă situația impune, solicită sprijin”, a adăugat comisarul-șef, comentând modul în care au acționat subalternii săi.
”Pe undeva poate nu s-au îndeplinit toate aceste aspecte, dar, în opinia noastră, polițistul a făcut tot ce i-a stat în putere ca să îl legitimeze. Din contră, au venit și colegi de la Jandarmerie și totuși nu a putut fi dat jos din mașină.
Poate nu i-a fost foarte clar nici lui ce să facă în momentul acela, pentru că situațiile depind de la caz la caz, nu e un standard să spui că fiecare face exact cum te aștepți. Omul reacționează fiecare în felul lui și polițistul trebuie să fie pregătit să reacționeze. Mi s-a părut că polițistul rutier a fost foarte ferm. Poate ar fi trebuit să solicite sprijin mai repede”, a completat Bratu.
Oamenii legii au avut nevoie de 11 ore pentru a-l prinde pe ”bombardierul cu Mercedes”. Acesta stătea ascuns la o rudă acasă, unde făcea baie și se filma din cadă ironizând autoritățile statului român.