Prima reacție a Simonei Halep după calificarea în finala de la WTA Roma: “Mulțumesc lui Dumnezeu că nu joc iar cu Svitolina”. Video

Gabriela Gheorghe   
în Sport
20/09/2020, 19:09
Prima reacție a Simonei Halep după calificarea în finala de la WTA Roma: “Mulțumesc lui Dumnezeu că nu joc iar cu Svitolina”. Video
Prima reacție a Simonei Halep după calificarea în finala de la WTA Roma: "Mulțumesc lui Dumnezeu că nu joc iar cu Svitolina". Video

Simona Halep va juca finala turneului de la Roma după ce a învins-o în semifinale cu 6-3, 4-6, 6-4 pe Garbine Muguruza.

Sportiva din România a mai avut două finale la Roma în 2017 și 2018, ambele pierdute cu Elina Svitolina. Simona este bucuroasă că nu va mai da peste aceasta în ultimul act al  competiției din Italia:

“Este a treia finală pe care o joc aici. Mulțumesc lui Dumnezeu că nu o întâlnesc iar pe Svitolina în finală… am pierdut deja de două ori și nu aș mai vrea să se întâmple”.

”Este una dintre cele mai bune jucătoare din lume”

Simona Halep a avut numai cuvinte de laudă la adresa adversarei din semifinalele de la Madrid: ”Muguruza este o jucătoare grozavă, campioană de Grand Slam, și câștigă meciuri grele în fața unor jucătoare atât de bune.

Știe cum să gestioneze situația la acest nivel. În opinia mea, ea este una dintre cele mai bune jucătoare din lume, chiar dacă e în afara Top 10. Nu mai contează doar asta acum”

Simona a câștigat primul act cu 6-3 după 40 de minute. Primul set a fost la discreția lui Halep. Actul al doilea a fost unul echilibrat. În decisiv, Simona a avut 4-0, dar Muguruza a reușit să revină și s-a făcut 5-4. Următorul game a fost câștigat de Halep care merge în finala turneului.

VEZI VIDEO CONFERINȚA SIMONEI HALEP: 

Rome Semifinal | Simona Halep Press Conference

“Let’s hope I can be better tomorrow and win it”Simona Halep looks forward to the Internazionali BNL d'Italia final and reflects on her epic victory over Muguruza.

Geplaatst door WTA op Zondag 20 september 2020

Simona este la cea de-a 39 finală din carieră

Pentru sportiva din România a fost a treia victorie în întâlnirile directe cu jucătoarea din Spania. Muguruza stă mai bine la meciurile directe având cinci victorii din opt posibile.

”Din punctul meu de vedere a fost un meci foarte, foarte bun. Când am condus, am încetinit jocul, am jucat destul de moale, iar ea a putut să reintre în meci. A fost foarte puternică în unele momente, dar mă bucur că spre final am fost agresivă, ca în primul set. Când am condus mi-a scăzut un pic energia, nu știu de ce. A fost un moment ciudat. Poate că în trecut aș fi pierdut acest meci, dar de câțiva ani nu mai pierd astfel de meciuri. Mă bucur tare mult că se vede diferența și progresul mental pe care l-am făcut. Sunt foarte bucuroasă de modul în care am jucat, îmi dă mare încredere un astfel de meci cu Muguruza, pe zgură. Este o jucătoare extraordinară, mereu e greu contra ei”, a mai spus Halep.

În ultimul act va evolua cu câștigătoarea jocului dintre Karolina Pliskova și Marketa Vondrousova. Pentru sportiva din Constanța este finala cu numărul 39 din întreaga carieră și a treia la rând în anul 2020.

 

Închide ×