Simona Halep

Simona Halep are dureri la tendonul lui Achile. “Aşa se întâmplă mereu când vin după o pauză”

08.08.2019 | 08:46
Simona Halep are dureri la tendonul lui Achile Asa se intampla mereu cand vin dupa o pauza

Simona Halep a învins-o pe Jennifer Brady, scor 4-6, 7-5, 7-6(5), în turul 2 de la Rogers Cup. Ocupanta locului 4 din clasamentul WTA a avut viaţă grea împotriva jucătoarei de 24 de ani şi s-a zbătut pentru prima victorie după succesul de la Wimbledon.

Simona Halep a reacţionat după victoria cu Jennifer Brady: “Suporterii m-au ajutat enorm”

UPDATE: 08.08.2019. Simona Halep a vorbit la conferinţa de presă care a urmat după victoria foarte greu obţinută în faţa lui Jennifer Brady despre faptul că a avut nevoie de interveţia fizioterapeutului: “Nu mă îngrijorează în mod deosebit durerile de la tendonul lui Achile. Aşa se întâmplă de ani buni de fiecare dată când revin după o perioadă de pauză. Întotdeauna glezenele, tendonul lui Achile şi genunchii resimt cel mai mult pauza, lipsa ritmului jocului şi al antrenamentelor şi când faci şi trecerea pe hard se simte şi mai bine această pauză. Nu mă îngrijorează, dar asta nu înseamnă că nu voi căuta să am grijă, să urmăresc situaţia, să văd dacă intrând în ritm va mai fi la fel sau nu.”

Simona Halep admite că i-ar plăcea mai mult să joace împotrvia Svetlanei Kuzneţova în optimi decât a Donnei Vekic, chiar dacă ambele adversare sunt dificile. “Svetlana este şi o persoană deosebită, este prietena mea şi ador jocul ei, îmi place să joc împotriva ei. Vekic a făcut progrese importante, a devenit o jucătoare puternică, dar şi Kuzneţova, care a revenit după o accidentare, dă totul, pentru că trăieşte din nou bucuria jocului, de a fi acolo pe teren şi devine periculoasă pentru că nu are nimic de pierdut” (NR – Kuzneţova s-a impus surprinzător în faţa lui Vekic şi a îndeplinit dorinţa Simonei, de a se întâlni în optimi)

Simona nu este îngrijorată nici de momentele de urcuş şi coborâş avute în meciul cu Jennifer Brady, pe care le consideră normale din cauza lipsei ritmului, dar spune că a reuşit să câştige, mai ales după ce adversara a luat cinci ghemuri la rând de la 4-0 pentru Halep, pentru că a crezut că este capabilă să revină şi să se impună. Ea admite că din punctul de vedere al frecvenţei ridicate de producere a surprizelor tenisul feminin este mai excitant, mai atractic pentru public decât cel masculin ,unde rar se întâmplă ca favoritul să clacheze.

 


Imediat după ce a obţinut victoria în meciul cu Jennifer Brady, Simona Halep a oferit o primă reacţie chiar pe teren. Românca a declarat că i-a fost greu să joace după ce a avut o pauză de două săptămâni.

“Este foarte dificil să joc un meci oficial după o pauză lungă. S-a simțit azi că nu am jucat două săptămâni. A fost greu să revin. Am avut nevoie de o pauză. Au fost foarte multe emoții la Wimbledon. Suporterii m-au ajutat foarte mult. Le mulţumesc pentru felul în care m-au sprijinit azi”, a declarat Simona Halep.

Simona Halep a avut nevoie de time-out medical în meciul cu Jennifer Brady
Simona Halep a avut nevoie de time-out medical în meciul cu Jennifer Brady

Simona Halep a avut nevoie de medic în timpul meciului cu Jennifer Brady

La finalul setului doi, Simona Halep a avut câteva probleme la gamba piciorului stâng. Românca a cerut intervenţia medicului, iar fizioterapeutul i-a făcut masaj în zona afectată, dar fără să aplice vreun bandaj.

Revenită pe teren, Simona Halep a condus cu 4-0, dar şi-a pierdut de două ori serviciul, permiţându-i adversarei să egaleze. După ce a făcut break-ul la 6-5, românca a nu a putut să închidă jocul, dar victoria a venit în tie-break.