Sporturi

Prima reacție a Simonei Halep după victoria-fulger cu Iga Swiatek de la Roland Garros: „Tot ce urmează de-acum e un bonus”

03.06.2019 | 19:38
Prima reactie a Simonei Halep dupa victoriafulger cu Iga Swiatek de la Roland Garros Tot ce urmeaza deacum e un bonus

Simona Halep a avut nevoie de numai 45 de minute pentru a trece de puștoaica Iga Swiatek în optimile de finală de la Roland Garros. Sportiva noastră s-a impus 6-1, 6-0, într-una dintre cele mai clare victorii ale sale din 2019.

Prima reacție a Simonei Halep după victoria-fulger cu Iga Swiatek

După meci, Simona a declarat că nu simte niciun fel de presiune, considerând un bonus orice performanță mai importantă de faza sferturilor de finală: ”Este cea mai bună senzaţie să câştig aici şi aş vrea să mulţumesc mult acestui public minunat. Mă simt bine pe teren, nu mă stresez cu privire la rezultat, încerc să fac lucrurile aşa cum trebuie. Joc sferturi din nou, dar nu resimt presiunea. Tot ce vine de aici încolo e un bonus pentru mine, aşa că rămâne de văzut ce se va întâmpla de aici încolo” a mărturisit Simona Halep

De altfel, înaintea meciului, Swiatek recunoștea că prezența în optimi reprezintă o performanță mult peste așteptările sale inițiale și o înfrângere cu Halep ar fi fost de asemenea un câștig.

Simona Halep este in sferturile de finala de la Roland Garros
Simona Halep este in sferturile de finala de la Roland Garros

Principala favorită la câștigarea trofeului înainte de start, Halep are acum cale liberă spre cel de-al doilea triumf consecutiv la Roland Garros. Este singura jucătoare rămasă în concurs dintre primele șase clasate în ierarhia WTA.

Mai mult, în sferturile de finală se pregătește pentru o nouă partidă aparent accesibilă. Se va duela cu învingătoarea meciului Amanda Anisimova – Aliona Bolsova, cea din urmă ajungând în optimi din postura de jucătoare venită din calificări.

Câștigarea turneului de la Roland Garros ar reprezenta o lovitură colosală pentru Halep. Sportiva noastră nu are niciun trofeu luat în 2019, disputând numai două finale în acest sezon, la Doha și la Madrid.