Sport

Prima reacţie din tabăra FCSB după amânarea verdictului în cazul palmaresului: “E de bine!”. Care e cel mai bun scenariu pentru echipa lui Becali. Exclusiv

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat verdictul în cazul palmaresului disputat de CSA Steaua şi FCSB. Avocatul Virgil Boglea a explicat situaţia pentru FANATIK.
16.03.2023 | 16:48
Prima reactie din tabara FCSB dupa amanarea verdictului in cazul palmaresului E de bine Care e cel mai bun scenariu pentru echipa lui Becali Exclusiv
Gigi Becali, anunț pentru suporteri în legătură cu palmaresul Stelei. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

CSA Steaua şi FCSB îşi dispută palmaresul echipei istorice. O decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost aşteptată pe 16 martie, dar instanţa a dictat o nouă amânare, până pe 28 martie.

Prima reacţie din tabăra FCSB după amânarea verdictului în cazul palmaresului: “E de bine!”

FANATIK a vorbit cu avocatul celor de la FCSB în acest proces, Virgil Boglea. El a explicat că această decizie de amânare este de bun augur pentru FCSB pentru că judecătorii vor avea mai mult timp să studieze particularităţile acestui caz:

ADVERTISEMENT

“Nu eram sigur că este vorba de o amânare pentru că înainte de a apărea pe canelele oficiale, informaţia a apărut în presă. Dacă va fi aşa, eu cred că este o decizie de bun augur pentru FCSB.

Din experienţa mea, o nouă amânare înseamnă că judecătorii au vrut să aibă mai mult timp să studieze particularităţile acestui caz, mai ales că vorbim despre o speţă complexă. 

ADVERTISEMENT

De obicei, termenul de amânare este de două săptămâni, adică următorul termen ar fi fost pe 30 martie, dar acum este ceva mai scurt. Mă aşteptam ca azi să se dea un verdict, dar după cum v-am mai spus, amânarea poate fi de bun augur pentru noi”.

Cel mai bun scenariu pentru FCSB: “Instanţa să pronunţe ca neîntemeiată acţiunea celor de la CSA Steaua şi atunci se va termina tot”

Chestionat asupra celui mai bun scenariu pentru FCSB, Virgil Boglea a spus pentru FANATIK că instanţa poate decide acţiunea celor de la CSA Steaua de obţinere a palmaresului ca neîntemeiată:

ADVERTISEMENT

“Aş vrea să facem o disctincţie. Palmaresul este la FCSB, dar cei de la CSA Steaua s-au adresat instanţei în acest sens pentru a-l recupera. În cazul unui verdict favorabil pentru noi, FCSB nu câştigă palmaresul, pentru că deja îl are.

Pentru noi, cel mai bun scenariu este ca instanţa să pronunţe ca neîntemeiată acţiunea celor de la CSA Steaua şi atunci se va termina tot. Rămâne de văzut ce va fi, dar sunt optimist în ceea ce priveşte verdictul”, a explicat Boglea pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Virgil Boglea, avocatul celor de la FCSB
Virgil Boglea, avocatul celor de la FCSB

Războiul dintre CSA Steaua şi FCSB durează din 2014. În urmă cu 9 ani, echipa lui Gigi Becali a pierdut dreptul de folosinţă a numelui “Steaua Bucureşti”. La decizia Curţii de Apel din 2021, palmaresul a fost scindat în trei: perioada 1947-1998 revine celor de la CSA Steaua, perioada 1999-2003 nu revine niciuneia dintre părţi, iar perioada 2003-prezent revine celor de la FCSB.

  • 9 ani au trecut de la începutul conflictului CSA – FCSB
  • 40.000.000 de euro este suma cerută de CSA sub formă de despăgubiri de la Gigi Becali pentru folosirea frauduloasă a numelui şi mărcii “Steaua”

  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,83 este cota pentru „ambele echipe marchează” la meciul FCSB – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT
Tags: