Fotbal intern

Prima reacție după ce Olimpiu Moruțan nu a fost convocat de Mirel Rădoi pentru Euro U 21: “FCSB e de vină! Schimbările după zece minute jucate l-au distrus”

17.05.2019 | 16:28
Prima reactie dupa ce Olimpiu Morutan nu a fost convocat de Mirel Radoi pentru Euro U 21 FCSB e de vina Schimbarile dupa zece minute jucate lau distrus

Selecționerul a anunțat lotul României pentru turneul final din Italia. Prima reacție după ce Olimpiu Moruțan nu a fost convocat de Mirel Rădoi pentru Euro U 21 vine din partea patronului Valeriu Iftime, de la FC Botoșani, club care încă deține 10 la sută din drepturile federative ale jucătorului. Iftime acuză strategia lui Gigi Becali și a celor de la FCSB și trage un semnal de alarmă în privința viitorului fotbalistului.

Prima reacție după ce Olimpiu Moruțan nu a fost convocat de Mirel Rădoi pentru Euro U 21: “Poate să ajungă ca Gabi Iancu”

Valeriu Iftime a primit cu tristețe vestea că favoritul său, Olimpiu Moruțan, lipsește de pe lista preliminară anunțată de Mirel Rădoi pentru Campionatul European U 21 din Italia. Patronul celor de la FC Botoșani consideră că principala vină aparține celor de la FCSB, apoi jucătorului.

Aveam de gând să merg să văd acest turneu, dar dacă Moruțan nu e acolo nu cred că mă mai duc. E o pierdere imensă pentru noi și pentru FCSB. Dacă nu a jucat deloc, era greu să fie luat. E o pierdere teribilă. FCSB a făcut o mare greșeală că nu l-a dat să joace. Moruțan poate să joace oriunde în România, în orice echipă. Și la FCSB, și la CFR, și la Viitorul. Dar are nevoie de trei, patru meciuri ca să prindă curaj. Și la mine a avut meciuri mai puțin fericite, dar l-am ținut în continuare. Trebuie insistat cu el, așa cum face Gică Hagi la Viitorul. Dacă nu joci, nu ai cum să devii fotbalist. Mă uitam la Gabi Iancu. Ce fotbalist, un copil excepțional, dar talentul și neatenția celor din jur și a lui… Acum, a trecut timpul și s-a blazat“, a declarat Valeriu Iftime pentru FANATIK.

Valeriu Iftime FC Botoșani
Valeriu Iftime crede că soarta lui Olimpiu Moruțan la naționala U 21 ar fi fost alta, dacă Gigi Becali l-ar fi trimis sub formă de împrumut la o altă echipă de Liga 1

“FCSB are un talisman. Meciurile în care a fost scos după zece minute l-au distrus”

Finanțatorul moldovenilor a explicat cum a reușit să îl țină fericit pe Olimpiu Moruțan pe vremea când evolua la Botoșani și dă de pământ cu deciziile tactice luate la FCSB, prin care mijlocașul a fost scos într-un mod umilitor de pe gazon, la scurt timp după ce fusese introdus.

Orice copil talentat are nevoie și de noroc, poate nu a făcut tot efortul, dar trebuie să facem noi eforturi pentru el. Mai ales că vrem să facem și afaceri cu el. Nu îl puneam număr 10 la Botoșani aiurea. După ce a aruncat tricoul la națională și a fost acel meci cu cântec, Costel Enache i-a dat banderola de căpitan tocmai pentru a se reface moral.

Și meciurile alea. în care l-au băgat și după zece minute l-au scos, l-au distrus pe copil. Nu poți să faci așa cu el. FCSB are un talisman în Moruțan și avea o responsabilitate pentru el. Dacă nu va avea grijă de el pe viitor, e posibil să se piardă. Acum, îmi pare foarte rău pentru copil. Pierde mult FCSB și noi 10 la sută din cât pierd ei“, a mai afirmat Iftime pentru FANATIK.

Olimpiu Morutan se pregateste de plecarea in cantonamentul din Spania pe Aeroportul Henri Coanda din Otopeni, joi 10 ianuarie 2019. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Olimpiu Moruțan nu va face deplasarea în Italia cu lotul lui Mirel Rădoi pentru Campionatul European U 21. Sursa foto: Sportpictures.eu