A fugit din haită! Şi-a reziliat contractul cu Dinamo!

UPDATE 22:12 / Steven Thicot nu mai este, începînd de sîmbătă, fotbalistul lui Dinamo. După ce a purtat o discuţie cu oficialii din “Ştefan cel Mare”, fundaşul şi-a reziliat, de comun...
06.07.2014 | 10:00
A fugit din haita Sia reziliat contractul cu Dinamo

UPDATE 22:12 / Steven Thicot nu mai este, începînd de sîmbătă, fotbalistul lui Dinamo. După ce a purtat o discuţie cu oficialii din “Ştefan cel Mare”, fundaşul şi-a reziliat, de comun acord, înţelegerea cu alb-roşii şi a devenit liber de contract, anunţă dolcesport.ro.

*************************************************************************************

Constantin Anghelache s-a confruntat în această vară cu o situaţie neplăcută, pe care i-a oferit-o unul dintre jucătorii pe care chiar el i-a adus în “Ştefan cel Mare”.

Steven Thicot, francezul de 27 de ani pe care roş-albii l-au legitimat anul trecut, este de negăsit. “Tikito” nu s-a prezentat la reunirea lotului “cîinilor”, din urmă cu o lună, şi nici nu a răspuns la telefoane. Stoperul mai are contract cu “cîinii” încă un an şi jumătate, deci este obligat de acord să revină în programul lui Dinamo. Şefii din “Groapă” au încercat să-l contacteze pe jucătorul din Hexagon şi prin intermediul prietenilor săi, dar nici această măsură n-a dat roade. Pe numărul de telefon pe care îl au dinamoviştii intră de fiecare dată căsuţa vocală. O singură dată s-a “întors” către “cîini” un mesaj care spunea astfel: “Sînt fratele lui Thicot, cine este?”. Contactele cu fotbalistul nu au mers mai departe de atît.

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

“Nu mă mai interesează Dinamo”

FANATIK a reuşit să afle prima reacţie a lui Tichot de cînd s-a căscat prăpastia dintre francez şi club. Steven le-a explicat prietenilor de ce nu se mai întoarce la Dinamo: “Sînt supărat pe ce s-a întîmplat. Nu mă interesează să revin în România. Nici la Dinamo, nici la alt club din această ţară. Nu mi s-a mai întîmplat asta niciodată. N-am mai trăit asta. Vreau să fiu lăsat în pace“.

La ce s-a referit Thicot? Desigur, la partea financiară. Înainte de finalul sezonului trecut, fundaşul central a primit semnale că în această pauză competiţională urma să i se renegocieze salariul. Desigur, în jos. “Tikito” avea un salariu lunar de 7000 de euro, iar conducătorii au plănuit să-l cheme la discuţii, aşa cum au făcut-o şi cu Grecu. Steven nici n-a conceput să continue la Dinamo pe un salariu mai mic, într-un moment în care el se gîndea că, dimpotrivă, remuneraţia ar fi urmat să-i fie mărită. Acesta a rămas cu un gust amar şi din pricina întîrzierilor salariale de care s-au lovit elevii lui Stoican în stagiunea recentă. De asemenea, fostul internaţional francez de tineret s-a speriat şi de starea de insolvenţă.

tikito

Clubul vorbeşte cu reprezentanţii lui Thicot

Legăturile cu fotbalistul care a marcat două goluri sezonul trecut pentru Dinamo nu sînt total rupte. Oficialii din “Ştefan cel Mare” vorbesc constant cu reprezentanţii fotbalistului, care şi ei susţin că nu-l pot convinge pe Thicot să se întoarcă în România. Jucătorul refuză să discute direct cu oamenii din clubul roş-albilor.

Dinamo se adresează celor de la UEFA şi FIFA

“Cîinii” deţin în acest moment toate pîrghiile necesare suspendării lui Thicot. Fotbalistul se află sub contract cu Dinamo, iar el nu s-a prezentat la programul echipei. Refuzul de a discuta cu clubul îi agravează francezului situaţia. Constantin Anghelache se va adresa forurilor superioare, UEFA şi FIFA, unde va cere suspendarea lui “Tikito” pe perioada în care fotbalistul mai are contract cu roş-albii, adică un an şi jumătate.

Şi-au asigurat spatele cu Miranda

Chiar dacă dinamoviştii l-au acontat pe Wanderson Miranda încă dinainte să se ştie că Thicot nu va reveni la echipă, aducerea brazilianului de la Corona a căzut numai bine pentru Flavius Stoican. Sud-americanul acoperă un post pe care putea fi utilizat şi francezul dat dispărut, acela de mijlocaş defenisv. Miranda are 23 de ani, iar specialiştii susţin că este “fratele mai mic” al lui Elton, avînd un stil de joc asemănător cu al brazilianului care a venit vara trecută la Dinamo.

21 de meciuri a jucat Thicot pentru Dinamo în sezonul trecut

Cum o să mă descurc fără Thicot? Aşa cum m-am decurcat şi în perioadele în care a fost el accidentat
Flavius Stoican, antrenor Dinamo

Tags: