Sport

Prima reacție oficială a lui Dinamo despre plecarea lui Dusan Uhrin: „Așa am vorbit cu el”. Exclusiv

FANATIK a vorbit cu Constantin Eftimescu, președintele Consiliului de Administrație despre plecarea lui Dusan Uhrin Jr. de la Dinamo. Acesta anunță că cehul va reveni la București.
02.07.2021 | 12:17
Prima reactie oficiala a lui Dinamo despre plecarea lui Dusan Uhrin Asa am vorbit cu el Exclusiv
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat încă de acum trei zile că Dusan Uhrin ia în calcul să părăsească Dinamo după revenirea în stagiul de pregătire din Turcia. La trei zile după întoarcerea la București, antrenorul și-a făcut bagajele și a plecat acasă în Cehia.

Prima reacție oficială despre plecarea lui Uhrin a fost oferită pentru FANATIK de Constantin Eftimescu. „Se va întoarce luni la Dinamo. Și-a luat câteva zile libere. Așa am vorbit cu el și așa a rămas”, a spus oficialul dinamovist.

ADVERTISEMENT

Dusan Uhrin vrea să plece de la Dinamo, fiind neplătit de cinci luni de zile

Dusan Uhrin a vorbit pentru prima oară despre restanțele salariile într-un interviu exploziv pentru FANATIK, în care a recunoscut că nu a luat niciun bun de când a venit la Dinamo, deși a fost cel care reușit să salveze echipa de la retrogradare, însă până în acest moment toate promisiunile care i s-au făcut nu au fost respectate.

Dusan Uhrin a dat un avertisment după întoarcerea din cantonamentul din Turcia, în care a vorbit despre temerile sale și doleanțele sale legate de lotul de jucători, pentru a putea face față în următorul sezon și să nu ajungă în aceeași situație în care echipa a fost la un pas de un loc de baraj sau chiar retrogradarea directă: „Sper ca până miercuri să se rezolve totul şi vom vedea ce se va întâmpla. Momentan nu ştiu nimic. Sper să nu se întâmple miercuri, sper să se întâmple ceva azi sau mâine.

ADVERTISEMENT

Avem de rezolvat o mulţime de probleme legate de salariile jucătorilor, de transferuri. Noi nu avem voie să transferăm jucători. Lotul nu este suficient pentru competiţii, trebuie să aducem poate şase sau şapte jucători. Am multe promisiuni”, a spus dezamăgit antrenorul lui Dinamo.

Constantin Eftimescu speră că Dusan Uhrin se va întoarce luni. Jucătorii nu știu nimic

Constantin Eftimescu a explicat situația din acest moment a făcut și următoarea precizare pentru FANATIK: „A plecat acasă și a zis că revine luni. Nu a spus că nu mai vine!”, a încercat să liniștească apele singurul om din conducerea clubului care a rămas la Dinamo. De cealaltă parte, jucătorii nu știu absolut nimic despre acest lucru și sunt extrem de deranjați de această situație.

ADVERTISEMENT

Florin Prunea a conștientizat și el gravitatea situației, mai ales că îl cunoaște foarte bine pe Dusan Uhrin, un om care nu discută niciodată în presă despre salariu sau probleme financiare, doar dacă lucrurile sunt cu adevărat extrem de grave: „Dusan nu a adus în discuție niciodată problemele financiare ale clubului, dar dacă și el a ajuns să vorbescă despre asta înseamnă că situația e gravă. El e un profesionist, muncește la fel. E problema cu jucătorii, care vin și îl întreabă ce se întâmplă”, a declarat dinamovistul în exclusivitatre pentru site-ul nostru.

Nici situația jucătorilor nu e deloc roz, fiind de asemenea neplătiți în ultimele trei-patru sau chiar cinci luni. Toate aceste lucruri au indus la echipă o stare profundă de nemulțumire și la decizia de a boicota amicalele cu Unirea Slobozia și Metaloglobus. „Câinii” sunt cu moralul la pământ după ultimele lovituri de la echipă, odată cu plecarea lui Mario Nicolae și acum a lui Dusan Uhrin Jr.

ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 11 jucători ar putea pleca de la Dinamo

FANATIK a întocmit lista jucătorilor care și-au încheiat contractul cu Dinamo și a celor care și-au depus memorii pentru a primi salariile restante sau ca să devină jucători liberi de contract, ceea ce este unul dintre celelalte motive pentru care Dusan Uhrin e tentat să plece de la Dinamo.

Astfel, Ionuț Șerban, Florin Bejan, Gudmund Kongshavn, Giani Stere și-a încheiat socotelile cu Dinamo, în timp o listă lungă de alți jucători și-au depus memorii și sunt pe picior de plecare.

Prin urmare, Ricardo Grigore, Robert Moldoveanu, Deian Sorescu, Steliano Filip, Diego Fabbrini și Janusz Gol au notificat Dinamo sau au depus deja memorii împotriva clubului. La toate aceste probleme se adaugă și memoriile jucătorilor spanioli care cer sute de mii de euro de la alb-roșii, iar Isma Lopez are deja o decizie definitorie.

Pentru noi e învolburat de-a dreptul. Nu e o situație fără ieșire, dar vom vedea ce se va întâmpla. E un semnal de alarmă pe care îl trage Dusan Uhrin și atrage atenția asupra restanțelor salariale. DDB-ul devine acum lupul cel rău al poveștii. Depindem de oamenii care dau cinci lei pe bilet. Se organizează Cupa DDB și avem soluții pe termen scurt și mediu. Cu ce jucători și antrenor vom rămâne, habar nu avem. Dinamo nu o să moară chiar dacă o ia din Liga a patra. Avem exemplul Rapidului și al Craiovei lui Mititelu”, a spus și Alex Conovaru, membru DDB, la PRO X.

ADVERTISEMENT