Sport

Prima reacție oficială din partea lui Sepsi după decizia istorică de a opri meciul cu FCU Craiova din cauza scandărilor rasiste: „Felicit brigada de arbitri! Suntem înjurați la fiecare meci”. Exclusiv

Attila Hadnagy, oficialul celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, a lansat un atac extrem de dur la adresa suporterilor de la Craiova, care au avut scandări xenofobe și rasiste
29.01.2023 | 17:19
Prima reactie oficiala din partea lui Sepsi dupa decizia istorica de a opri meciul cu FCU Craiova din cauza scandarilor rasiste Felicit brigada de arbitri Suntem injurati la fiecare meci Exclusiv
Patronul lui Sepsi OSK Sfantu Gheorghe Laszlo Dioszegi, Atilla Hadnagy si Cristiano Bergodi se bucura dupa castigarea Cupei Romaniei in urma meciului impotriva celor de la FC Voluntari, desfasurat pe Stadionul Rapid din Bucuresti, joi 19 mai 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Meciul dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și FC U Craiova a fost oprit definitiv din cauza scandărilor xenofobe și rasiste ale suporterilor de la Peluza Sud 1997.

Attila Hadnagy, mesaj dur după ce meciul dintre Sepsi și FC U Craiova 1948 a fost oprit definitiv: „Ăsta a fost scopul lor!”

FC U Craiova 1948 va pierde meciul cu Sepsi cu 0-3, din cauza scandărilor xenofobe, însă Attila Hadnagy e extrem de nemulțumit: „Din păcate e foarte tragic ce s-a întâmplat! Nu e prima oară. Și la ei am fost înjurați și la noi acasă! Chiar îl felicit pe observatorul de joc și pe centralul partidei că au avut curajul să ia această decizie.

ADVERTISEMENT

Bravo lor și ușor-ușor trebuie să ajungem la normalitate. Nu se poate să existe xenofobie în fotbal! În fiecare meci și acasă și în deplasare suntem înjurați! Au decis foarte bine și vreau să felicit toată brigada! Ăsta a fost scopul lor și pentru asta au venit aici, să facă scandal! 

Am zis de „n” ori. Maghiarii și românii trăiesc aici foarte bine și noi suntem nași-fini! Nu e nicio problemă între noi. Dar sunt unii pe care nici nu pot să îi numesc oameni și caută numai scandal! 

ADVERTISEMENT

Îmi pare rău pentru conducerea Craiovei și pentru Adrian Mititelu care bagă bani și suporterii fac așa ceva el. L-au înjurat și în timpul meciului și am înțeles că există un conflict”, a declarat oficialul lui Sepsi, în exclusivitate pentru FANATIK.

Suporterii lui Sepsi i-au aplaudat pe cei de la FC U Craiova 1948 când au scandat „România! România!”

Attila Hadnagy a explicat că FC U Craiova nu mai are nicio șansă să îndrepte această situație și va pierde meciul: „Partida nu poate fi reprogramată. Ei au pierdut meciul cu 0-3 la masa verde. Ăsta este regulamentul. Nu se poate juca nici cu porțile închise. 

ADVERTISEMENT

Nu au fost scandări din partea suporterilor noștri. Chiar au aplaudat atunci când au strigat: România! România! Nu a fost nicio răutate din partea noastră chiar dacă am fost înjurați din primul minut. Repet, meciul a fost întrerupt numai din cauza lor! 

Attila Hadnagy: „Sperăm că ăsta este un semnal de alarmă și nu o să se mai întâmple așa ceva!”

Attila Hadnagy speră că acesta va fi primul și ultimul meci din SuperLiga anulat pentru astfel de incidente: „Sperăm că ăsta este un semnal de alarmă și nu o să se mai întâmple așa ceva! Noi sperăm și chiar e momentul să intrăm și noi în normalitate. Arbitrii avertizează înainte de fiecare meci cu privire la aceste scandări. 

ADVERTISEMENT

Și la ei pe Oblemenco am fost înjurați. Și la noi acasă în sezonul trecut… Ei au fost atenționați în repetate rânduri. 

Este un scandal între ei acolo, au scandat împotriva lui Adrian Mititelu și au vrut să oprească meciul. Din păcate este o mare rușine să oprim meciul pentru xenofobie și scandări rasiste. Fotbalul și sportul trebuie să joace pe teren, nu prin tribune și pe la comisii”, a mai spus Attila Hadnagy, pentru site-ul nostru.

  • 0-3 e scorul cu care FC U Craiova 1948 va pierde meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe
ADVERTISEMENT