Prima reacţie a Simonei Gherman: "Îmi iubesc echipa şi colegele!"

Simona Gherman, una dintre cele patru spadasine care au cîştigat medalia de aur la Rio, era în culmea fericirii la finalul partidei cu reprezentativa Chinei:

“Îmi iubesc echipa, colegele, antrenorii! Mereu am demonstrat că sîntem o echipă sudată şi puternică. Am plîns de fericire, iar fetiţa mea m-a văzut la televizor şi a început şi ea să plîngă, nu înţelegea. E frumos să plîngi de fericire, e frumos să-ţi împlineşti un vis.

Acum doi ani şi jumătate, cînd m-am întors pe planşă, atunci mi-am fixat acest obiectiv. Şi aş vrea ca lumea să înţeleagă că pentru noi echipa a fost mereu pe primul loc. Dacă după individual s-au spus vorbe dure, noi, ca echipă, nu ne-am dezminţit! Îmi iubesc echipa, îmi iubesc colegele, antrenorii şi tot ce înseamnă acest sport.

Există un Dumnezeu acolo, sus, care ştie cum le aşază de fiecare dată. Într-adevăr, poate că acum nu mă mai aflam aici dacă la Londra ieşea acea medalie. Dar a ieşit acum. Iar acum sînt în extaz! Nu ştiu, aşa te simţi cînd cîştigi o medalie olimpică? Cînd cîştigi aurul olimpic?

O să dorm cu capul pe medalie, ca să nu uit cît de muncită a fost în anii ăştia şi cît de dorită", a declarat Gherman pentru gsp.ro.