Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Statistici de vis pentru tricolori, în România – Ucraina 3-0, la debutul la EURO! Cine a fost cel mai bun român

Echipa națională a avut o partidă de vis contra Ucrainei, împotriva căreia a deschis scorul prin Nicolae Stanciu. Ucrainenii au avut posesia, dar cam atât.
17.06.2024 | 18:41
Statistici de vis pentru tricolori in Romania  Ucraina 30 la debutul la EURO Cine a fost cel mai bun roman
Statisticile României în meciul cu Ucraina, de partea noastră / Sport Pictures
ADVERTISEMENT

EURO a debutat, iar naționala României a avut de așteptat trei zile pentru a juca contra Ucrainei. Prima repriză a adus și primul gol al echipei naționale la turneul final, marcat de Nicolae Stanciu.

UPDATE: România, meci perfect împotriva Ucrainei, scor 3-0. Statistici uluitoare

Elevii lui Edi Iordănescu au avut o prestație impecabilă în meciul de debut la campionatul european din Germania. “Tricolorii“ au rezistat fantastic în defensivă și au fost letali în atac. Deși, dacă ne uităm la statistici, naționala Ucrainei a avut o posesie mai bună (68 – 32%) și a avut mai multe atacuri, luciditatea din fața porții a fost factorul decisiv în această partidă.

ADVERTISEMENT

Naționala României a avut mai puține momente în care a controlat jocul la mijlocul terenului. “Tricolorii“ au avut doar 18 atacuri, în timp ce adversarii 37. La capitolul șuturi pe poartă, naționala lui Edi Iordănescu a condus cu 5-2. Conform statisticilor, România a avut un xG (expected goals) de 0.98, în timp ce Ucraina 0.68. Asta reliefează faptul că “tricolorii“ au gestionat perfect atacurile.

  • Posesie: România – Ucraina: 68 – 32%
  • xG (expected goals): România – Ucraina 0.98 – 0.68
  • Șuturi pe poartă: România – Ucraina 5 – 2
ADVERTISEMENT

Dennis Man, mult mai bun decât Mudryk

Nicolae Stanciu și Dennis Man au fost cei mai buni jucători din linia ofensivă. Cei doi au năucit apărarea adversă. Căpitanul României a deschis scorul în prima repriză cu un șut perfect la vinclu, în timp ce atacantul de la Parma a contribuit cu 2 pase decisive, el având un expected assists de 0.69.

În apărare, Andrei Burcă și Radu Drăgușin au făcut o pereche perfectă. Fundașul celor de la Tottenham a avut nu mai puțin de 13 intervenții decisive în fața atacanților Ucrainei. Andrei Rațiu și Nicușor Bancu au făcut față cu brio extremelor adverse, Mudryk și Tsygankov. Florin Niță, portarul naționalei, a avut o evoluție impecabilă. A scos 3 mingi extrem de dificile și a prins fără probleme 8 centrări.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a început meciul cu un sistem 4-2-3-1. Pe parcursul meciului, odată cu golurile înscrise de elevii săi, selecționerul a abordat un joc mai precaut. Tactica a devenit pe final 5-4-1, cu 3 fundași centrali care au neutralizat orice tentativă de atac a adversarilor.

  • Radu Drăgușin: 10 respingeri, 2 șuturi blocate, o intercepție
  • Andrei Burcă: 5 respingeri, un tackling, o intercepție
ADVERTISEMENT

Statisticile primei reprize

Echipa națională a marcat primul gol de la turneul final prin Stanciu, în minutul 29 al partidei cu Ucraina. Mijlocașul ofensiv a șutat din prima, după o pasă sărită a lui Dennis Man, care i-a dat forță marcatorului României.

Din punct de vedere al ocaziilor, echipa națională a fost net dominată de Ucraina, care a avut 17 ocazii. România a avut doar zece ocazii, dar a fost de ajuns pentru a se schimba tabela la Munchen, scor 1-0.

România câștigă la capitolul șuturi pe poartă, având două șuturi pe spațiul porții lui Andriy Lunin. Ucrainenii nu au avut șut pe poartă, conform statisticilor, dar au avut de partea lor posesia.

Vecinii noștri au avut o posesie per total, în prima repriză, de 67%, spre deosebire de cea a naționalei, 33%. Statisticile arată că Ucraina ar fi fost mai îndreptățită să marcheze, cu o rată xG de 0.42, spre deosebire de cea a României, 0.33.

Conform statisticilor, cele mai mari șanse să marcheze le-a avut chiar marcatorul Stanciu, de 0.12 xG. Dennis Man a avut și el un procentaj al golurilor așteptate de 0.7, cu o șansă de assist de 0.4. De asemenea, Nicolae Stanciu a avut doar un dribbling pe parcursul meciului.

La capitolul apărare, echipa națională a stat foarte bine, iar cuplul Burcă – Drăgușin a arătat foarte bine sudat. Burcă a avut șase respingeri de-a lungul meciului, iar Radu Drăgușin a avut cinci.

Rebrov se temea de Stanciu

Selecționerul Ucrainei l-a nominalizat chiar pe Stanciu pentru cel mai periculos jucător al echipei noastre. De altfel, mijlocașul român a confirmat că impactul lui în jocul echipei naționale este decisiv.

„Stanciu este un jucător foarte bun, îmi place foarte mult de el. Dar toată echipa este foarte bună, au jucători tineri care pot decide meciul cu ceea ce fac pe teren, sunt disciplinați“, a spus selecționerul Ucrainei.

ADVERTISEMENT
4,50 este cota oferită de BETANO pentru „X” la meciul Belgia - România