Fotbal intern

Prima selecție făcută de Adrian Mutu la naționala U21! Câți fotbaliști de la FCSB a chemat

22.07.2020 | 15:06
Prima selectie facuta de Adrian Mutu la nationala U21 Cati fotbalisti de la FCSB a chemat
ADVERTISEMENT

Între 3 și 5 august, selecționerul naționalei sub 21 de ani a României, Adrian Mutu, va face un stagiu de pregătire la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, unde se va desfășura un meci test cu Farul Constanța.

Reunirea se va desfășura la Mogoșoaia pe 3 august. Cei 23 de fotbaliști vor sta sub comanda selecționerului 3 zile, până pe 5 august, când se va juca amicalul cu Farul Constanța.

ADVERTISEMENT

Adrian Mutu nu a apucat să debuteze pe banca tehnică a naţionalei U21 a României. Pandemia de coronavirus a dat peste cap programul tricolorilor, aşa cum s-a întâmplat în tot fotbalul european.

Cum arată lotul convocat de Adrian Mutu la naţionala U21

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Mihai Popa (FC Rapid 1923);

Fundași: Radu Boboc, Virgil Ghiță (ambii Viitorul), Denis Haruț, Andrei Chindriș (ambii Botoșani), Alexandru Pașcanu (FC Voluntari), Constantin Dima (Astra), Mihai Velisar (Gaz Metan), Raul Opruț (Hermannstadt);

ADVERTISEMENT

Mijlocași: Marius Marin (Pisa, Italia), Vlad Dragomir (Perugia, Italia), Olimpiu Moruțan, Darius Olaru (ambii FCSB), Andrei Ciobanu, Carlo Casap (ambii Viitorul), Alexandru Mățan (FC Voluntari), George Cîmpanu (FC Botoșani)

Atacanți: Dennis Man, Florinel Coman, Adrian Petre (toți FCSB), George Ganea (Viitorul)

Din cauza coronavirusului acțiunea naționalei ar putea fi reprogramată sau chiar anulată. Meciurile din preliminariile EURO 2021 se vor juca în septembrie, octombrie și noiembrie. Se vor califica la EURO câștigătoarele celor nouă grupe plus cele mai bune cinci locuri doi. Ungaria și Slovenia sunt gazdele competiției. Partidele celor patru grupe de la EURO 2021 se vor juca între 24 și 31 martie 2021.

ADVERTISEMENT

Mai departe se vor califica echipele de pe primele două locuri. Ele se vor înfrunta în fazele eliminatorii între 31 mai și 6 iunie.

Inițial câștigătoarele grupelor și cel mai bun loc doi se calificau la EURO. De asemenea, celelalte 8 formații de pe locurile doi trebuiau să joace un play-off.

ADVERTISEMENT

Naționala antrenată de Adrian Mutu este pe locul doi în grupa 8. Campania de calificare se termină în noiembrie cu Danemarca, echipa de pe primul loc. Meciul trebuia să se joace în martie, dar UEFA l-a reprogramat.

Programul României U21 în preliminarii:

  • 4 septembrie 2020: Danemarca – Ucraina, Malta – Irlanda de Nord, Finlanda – România
  • 8 septembrie 2020: Finlanda – Ucraina, Irlanda de Nord – Danemarca, Malta – România
  • 9 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Finlanda, Ucraina – România, Malta – Danemarca
  • 13 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Ucraina, România – Malta, Danemarca – Finlanda
  • Noiembrie 2020: Malta – Ucraina
  • Noiembrie 2020: Ucraina – Irlanda de Nord, România – Danemarca, Malta – Finlanda
ADVERTISEMENT