News

Prima țară din Europa care a anunțat că a scăpat de noul coronavirus. Populația așteaptă măsurile de relaxare

26.04.2020 | 20:31
Prima tara din Europa care a anuntat ca a scapat de noul coronavirus Populatia asteapta masurile de relaxare
ADVERTISEMENT

Malta e pregătită de relaxarea restricțiilor de izolare după ce maltezii au constatat că nu au mai înregistrat niciun caz nou de coronavirus.

Malta relaxează măsurile de izolare

Conform ministrului sănătății din Malta, orice măsură de „anulare” a măsurilor antiepidemice va fi luată pe baza datelor științifice. Momentan, școlile din Malta au fost închise, în timp ce circulația în grupuri mai mari de trei persoane a fost interzisă.

ADVERTISEMENT

Malta a reușit performanța de a nu mai înregistra niciun caz nou de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore, pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei. Conform ministrului Chris Fearne, relaxarea restricțiilor va începe în câteva zile.

Deciziile privind anularea măsurilor antiepidemice vor fi luate pe baza datelor științifice”, a preceizat Chris Fearne, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT

La o populația de jumătate de milion de locuitori, micuța insulă a detectat primul caz de Covid-19 în 7 martie. Patru persoane și-au pierdut viața în Malta, în timp ce 450 de persoane s-au infectat cu Covid-19.

Totodată, aeroporturile și magazinele nonesențiale au fost închise, însă oamenii speră că vor avea acces la aceste facilități în scurt timp.

ADVERTISEMENT

Malta, oficial denumită Republica Malta , este o țară insulară din Europa de Sud, formată dintr-un arhipelag în Marea Mediterană. Acesta se află la 80 km sud de Italia, la 284 km la est de Tunisia, și la 333 km nord de Libia.

Țara acoperă doar puțin peste 316 km2, și are o populație sub 450.000 de locuitori (în ciuda unui amplu program de emigrare derulat după al Doilea Război Mondial),ceea ce o face să fie una din cele mai mici țări din lume și una din cele mai dens populate. Capitala Maltei este Valletta, care, cu 0,8 km2, este cea mai mică capitală națională din Uniunea Europeană. Malta are două limbi oficiale: malteza și engleza.

ADVERTISEMENT

Insulele Cook și Noua Zeelandă au scăpat

Insulele Cook au fost prima țară din lume care au declarat oficial că e „zonă liberă de Covid-19”. Anunțul a fost făcut în urmă cu o săptămână de către Henry Puma, premierul Insulelor Cook, o țară mică învecinată cu Noua Zeelandă.

Noua Zeelandă, o altă țară care a dat asigurări că nu are probleme reale cu coronavirusul. De altfel, Noua Zeelandă a devenit paradisul miliardarilor care se ascund în buncăre de lux, până când pandemia va fi dată uitării.

ADVERTISEMENT
Tags: