Prima țară din lume care își vaccinează 70% din populație în martie. Anunțul președintelui

Flaviu Popa   
în HotNews
03/03/2021, 22:57
Prima țară din lume care își vaccinează 70% din populație în martie. Anunțul președintelui
Honk Kong oprește momentan vaccinarea cu Pfizer. Care este motivul. Sursa foto- hepta.ro

Republica Seychelles e pe punctul de a deveni prima țară din lume care să atingă imunitatea colectivă după ce își va vaccina 70% din populație până la jumătatea lunii martie.

Țara cu o populație de 96.762 de oameni își va atinge țelul de a vaccina 70% dintre oameni până la jumătatea lunii martie, conform președintelui Wavel Ramkalawan.

De asemenea, președintele le-a cerut țărilor bogate să ajute țările mai sărace să achiziționeze vaccinuri, pentru ca omenirea să treacă mai ușor peste pandemie.

Seychelles își va vaccina 70% din populație până în aprilie

Imunitatea colectivă poate fi atinsă doar atunci când 70% din populație va fi imună la boală, cel puțin pentru o durată medie de timp. În acest context, Seychelles se pregătesc să redeschidă granițele pentru turism, deși vor rămâne în vigoare mai multe măsuri de precauție.

Nu trebuie să credem că vaccinul e soluția pentru toate. Trebuie să fim conștienți în continuare, mă refer la purtarea măștilor, la distanțarea socială”, a menționat Ramkalawan.

Vaccinarea e doar prima parte a procesului, dar apoi trebuie să mergem mai departe. Deci, lumea trebuie să se unească pentru a rezolva această problemă”, a menționat președintele.

Populația din Seychelles a fost extrem de receptivă atunci când vine vorba de vaccinare, deși nu vorbim despre un număr extrem de mare de oameni.

Cred că Seychelles va fi capacbil să obțină imunitatea colectivă, deoarece poporul vrea să fie vaccinat, e dornic de vaccinat, așa că până la finele lunii aprilie, martie sau aprilie, vom atinge pragul de imunitate”, a explicat asistenta medicală Amelie Richmond.

„Dacă vom accepta cu toții vaccinul, atunci cu siguranță lucrurile vor fi bune și vom reveni în afaceri”, a declarat și Khamis Juma, un rezident din Seychelles. În zonă au fost înregistrate 2.600 de cazuri Covid-19 și 11 decese.

Închide ×