News

Prima țară din lume care susține alipirea de către Rusia a teritoriilor ucrainene: ”Referendumurile, organizate în acord cu Carta ONU”

Anexarea de către Rusia a teritoriilor ucrainene Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie primește susținere internațională. Prima țară care transmite un mesaj oficial în acest sens.
04.10.2022 | 13:30
Prima tara din lume care sustine alipirea de catre Rusia a teritoriilor ucrainene Referendumurile organizate in acord cu Carta ONU
Coreea de Nord, prima țară care susține anexarea de către Rusia a teritoriilor ucrainene. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Deloc surprinzător, regimul dictatorial de la Phenian condus de Kim Jong-un susține anexarea de către Rusia a teritoriilor ucrainene Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie.

Coreea de Nord, prima țară care susține anexarea de către Rusia a teritoriilor ucrainene: ”Respectăm voința cetățenilor”

Într-un comunicat emis în acest debut de săptămână, Coreea de Nord a anunțat că susține anexarea de către Rusia a teritoriilor ocupate din Ucraina, scrie agenția de presă de stat KCNA, citată de TASS.

ADVERTISEMENT

Conform Phenian-ului, votul în teritoriile ocupate de ruși în Ucrainaa avut loc în conformitate cu Carta Națiunilor Unite”.

Reprezentanții nord-coreeni mai spun că ”referendumurile” reflectă voința locuitorilor din teritoriile ocupate.

ADVERTISEMENT

”Referendumurile au fost organizate în acord cu Carta ONU, care a consacrat principiul egalității popoarelor și dreptul la autodeterminare, în acord cu procedurile legitime care au făcut posibilă reflectarea voinței locuitorilor celor două republici și ai celor două regiuni”, a spus șeful Departamentului de Afaceri Externe al RPDC pentru organizațiile internaționale, Cho Chul Soo

”Arătăm respect față de voința locuitorilor din Republicile Populare Donețk și Lugansk, regiunile Herson și Zaporojie, care aspirau să devină parte a Rusiei, și sprijinim poziția guvernului rus privind acceptarea regiunilor de mai sus în componența sa”, a adăugat diplomatul nord-coreean.

ADVERTISEMENT

Coreea de Nord, critici dure față de SUA

În ieșirea sa publică din această săptămână, șeful Departamentului de Afaceri Externe din Coreea de Nord a lansat critici dure față de SUA.

Cho Chul Soo a acuzat Administrația de la Washington că, în efortul de a menține o lume unipolară, ”abuzează Consiliul de Securitate ONU”, se amestecă în afacerile interne ale țărilor independente și le încalcă drepturile.

ADVERTISEMENT

Zilele în care SUA folosesc Consiliul de Securitate ONU ca pe un scut și un mijloc de agresiune pentru a-și menține dominația au trecut”, a spus diplomatul.

Chul Soo a mai precizat că americanii au ”declanșat războaie în fosta Iugoslavie, Afganistan și Irak” și nu au întâmpinat nicio opoziție din partea Consiliului de Securitate ONU.

ADVERTISEMENT