Prima țară din UE care revine la carantină totală. Restricții dure pentru 6 săptămâni

Adrian Baciu   
în HotNews
20/10/2020, 12:02
Prima țară din UE care revine la carantină totală. Restricții dure pentru 6 săptămâni
Prima țară din UE care revine la carantină totală. Restricții dure pentru 6 săptămâni. Sursa foto: hepta.ro

După creșterea dramatică a numărului cazurilor noi de infectare cu Covid-19, o țară din Uniunea Europeană revine la restricții dure și reimpune carantina extinsă.

Pentru a încerca să împiedice agravarea situației din contextul pandemiei de coronavirus, Irlanda a decis să aplice din nou o serie de măsuri identice celor din prima perioadă a crizei pandemice.

Astfel, Guvernul de la Dublin condus de premierul Micheal Martin a anunțat că ”lockdown-ul” total va fi reinstituit odată cu noaptea de miercuri spre joi și va fi în vigoare pentru următoarele șase săptămâni.

O țară din UE, carantină totală și restricții dure pentru 6 săptămâni

Începând cu 22 octombrie, toată populație Irlandei va intra în carantină. Această țară va deveni primul stat membru UE care va lua o asemenea decizie radicală, a anunțat luni premierul Michael Martin, relatează Sky News.

Acest lockdown va aduce cu sine și o serie importantă de restricții pentru populație. Astfel, magazinele neesențiale se vor închide și oamenii vor fi rugați să rămână acasă. Va fi permisă ieșirea pe o rază de cel mult 5 kilometri persoanelor care vor să facă mișcare.

  • 1.031 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 a raportat Irlanda, luni

“Toată populația din țară este rugată să rămână acasă”, a spus premierul Martin într-un discurs televizat, conform sursei citate.

Conform nivelului 5 de alertă instituit în Irlanda, nicio reuniune socială sau familială nu are voie să aibă loc în interior sau în aer liber, iar nunțile vor rămâne limitate la 25 de persoane până la sfârșitul anului.

În ciuda carantinei, școlilor li se va permite să funcționeze ”pentru că nu putem și nu vrem ca viitorul copiilor și tinerilor noștri să devină o altă victimă a acestei boli”, a mai afirma prim-ministrul Martin pentru cei de la Sky.

Mesajul MAE pentru români care călătoresc în Irlanda

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, cetăţenii români care călătoresc în Irlanda sunt obligaţi să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.

”La intrarea în Irlanda, toţi pasagerii (cu exceptia celor din Irlanda de Nord) vor completa un formular de localizare (disponibil online sau distribuit de către compania aeriană sau compania de feribot cu care călătoresc), urmând a se izola pentru o perioadă de 14 zile la adresa declarată.

Completarea formularului de localizare este obligatorie, nerespectarea măsurii de autoizolare pentru 14 zile (inclusiv declararea de informaţii false) constituie infracţiune şi este pedepsită cu amendă de 2.500 euro sau închisoare până la 6 luni”, precizează MAE.

Închide ×