News

Prima TV are un nou patron! Ce se întâmplă cu vedeta Dragoș Pătraru

08.09.2020 | 17:55
ADVERTISEMENT

CNA a aprobat trecerea licenței postului Prima TV către noul proprietar, astfel că tranzacția a devenit oficială.

Adrian Tomșa, patronul televiziunilor Look, este noul patron al postului Prima TV, în urma unei decizii luate de CNA.

ADVERTISEMENT

Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat trecerea licenței audiovizuale de la firma lui Cristian Burci către Clever Media, unde acționar majoritar e Tomșa.

Dragoș Pătraru va rămâne la Prima TV, după ce a fost cumpărată de Clever Media

CNA a aprobat, de asemenea, modificarea licenței din SD în SD și HD. „Sperăm ca până la finalul anului să avem toată emisia în HD”, a transmis Adrian Tomșa.

ADVERTISEMENT

Pe lângă licența națională Prima TV, Clever a preluat și licența locală din Iași, conform paginademedia.ro. „După cum știti tranzacția de preluare este una destul de complexă, având în vedere starea de reorganizare judiciară a companiei care deține postul. Peste toate s-a suprapus și starea de pandemie. Rațiunea pentru care am luat decizia acestei achiziții a fost de business, oarecum naturală pentru grupul media pe care vrem să-l construim.

Avem nevoie de o stație generalistă. Prima TV a fost unul dintre pionierii din piața media românească. Nu are un brand erodat, are notorietate și asta a contat mult. Postul nu a beneficiat de bugete de dezvoltare. Sunt multe de construit în zona tehnică și de conținut. Suntem pregătiți să rezolvăm aceste probleme de care suntem conștienți.

ADVERTISEMENT

Nu vrem să modificăm poziționarea postului, de post generalist. Vom încerca să aducem, în schimb, o componentă de sport. Vom încerca să ne adaptăm schimbărilor și să abordăm noi paradigme, prin transformarea televiziunii într-un hub digital”, a declarat Adrian Tomșa, noul proprietar al postului TV.

Printre altele, Tomșa a declarat că vedeta postului Dragoș Pătraru nu va fi înlocuită, dar și că Look TV și-ar putea schimba aspectul, încercând să atace o nișă mai „masculină”.

ADVERTISEMENT

Conform Paginademedia, Prima TV a trecut la firma SC Clever Business Transilvania SRL, societate deținută de Adrian Tomșa (65%), Maria Nicoară (10%) și Clever Media Network SRL (25%). Tranzacția s-ar fi făcut pentru 4.8 milioane de euro.

ADVERTISEMENT
Tags: