News

Prima zăpadă a făcut prăpăd. Raed Arafat: ”Circulația TIR-urilor ar putea fi oprită”. Stare de alertă în județul Vrancea. Update

Primele zile de iarnă veritabilă din acest sezon au venit cu viscol și cantități consistente de zăpadă, care au dus la perturbări ale traficului rutier, maritim și aerian.
28.01.2023 | 15:28
Prima zapada a facut prapad Raed Arafat Circulatia TIRurilor ar putea fi oprita Stare de alerta in judetul Vrancea Update
Pompierii au intervenit pentru înlăturarea efectelor vremii severe Foto: Facebook ISUBIF
ADVERTISEMENT
28-01-2023
13:27

Circulația TIR-urilor ar putea fi oprită pe anumite sectoare de drum

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat, sâmbătă, că există posibilitatea ca circulaţia TIR-urilor să fie oprită  pe anumite porţiuni de drumuri. 

“Noi sperăm că în următoarele ore, lucrurile îşi vor reveni la normal”, a spus Raed Arafat la Antena 3 CNN.

“În cazul în care continuă viscolul, este posibil ca TIR-urile şi maşinile de tonaj mare să nu le mai lăsăm deloc să treacă pe aceste drumuri, să le oprim în grupuri, până se rezolvă problema, până sunt deszăpezite drumurile.

Trebuie să se înţeleagă că în timpul viscolului este foarte greu să se deblocheze drumul, pentru că zăpada ajunge din nou pe drum”, a anunţat Arafat.

28-01-2023
11:41

Guvernul a instituit stare de alertă în județul Vrancea

”În contextul situației generate de fenomenele meteo periculoase prognozate astăzi, 28 ianuarie 2023, premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă a convocat în regim de urgență, în format online, Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

În cadrul ședinței CNSU a fost dispusă măsura decretării stării de alertă la nivelul județului Vrancea, în baza HCJSU Vrancea, abilitând, astfel, Ministrul Afacerilor Interne să avizeze hotărârea.

Prin această măsură se pun în aplicare acțiuni imediate de răspuns, precum suplimentarea forțelor de intervenție, alertarea structurilor din zonele limitrofe, asigurarea permanenței structurilor cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de fenomenele meteo extreme, până la revenirea la starea de normalitate”, a informat executivul.

28-01-2023
11:35

Gravide, preluate de pompieri din mașini înzăpezite. Pacienți dependenți de dializă, transportați la spital

Reprezentanții ISU au informat că pompierii salvatori din județul Buzău au intervenit cu tehnica aflată în dotare pentru preluarea a două gravide, blocate în autoturisme.

Pacientele sunt stabile și au fost transportate în siguranță la cele mai apropiate unități sanitare, în vederea continuării îngrijirilor medicale.

”Salvatori din cadrul ISU Buzău și ISU Vrancea au intervenit cu mijloace de intervenție specifice, autospeciale pentru transport personal și victime multiple, respectiv șenilate pentru preluarea a patru persoane care necesitau dializă și predarea acestora unităților sanitare din proximitate sau echipajelor medicale specializate, pentru continuarea tratamentelor specifice”, au mai precizat reprezentanții autorităților.

Reprezentanții ISU au mai informat că peste 100 de pompieri din județul Buzău sunt în teren pentru deblocarea mașinilor rămase înzăpezite, degajarea traficului rutier și distribuirea de apă potabilă persoanelor din autoturismele aflate pe tronsonul de drum afectat.

Misiuni similare au loc și în Vrancea. Pompierii salvatori au acționat pentru preluarea și transportarea a două gravide, stabile, către unități sanitare apropiate, respectiv către echipaje medicale specializate.

Astfel, circulația rutieră a fost închisă, sâmbătă dimineața, pe mai multe drumuri naționale, iar pe mai multe sectoare de drum, sunt restricții de tonaj. De asemenea, porturile sunt închise din cauza vremii, iar unele zboruri de pe Aeroportul Otopeni au întârzieri.

Prima zăpadă a făcut prăpăd în țară

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române informează că, din cauza zăpezii viscolite, ca măsură preventivă, a fost închisă circulația pe următoarele drumuri naționale:

ADVERTISEMENT
  • DN 2 Căldărușeanca – Râmnicu Sărat, județul Buzău;
  • DN 22 Râmnicu Sărat – Băile, județul Buzău;
  • DN 2C Costești – Padina, județul Buzău;
  • DN 23B Măicănești – Ciorăști, județul Vrancea;
  • DN 2N Bogza – Jitia, județul Vrancea;
  • DN 23A Milcovul – Ciorăști, județul Vrancea;
  • DN 23 Olăneasca, județul Brăila – Mândrești, județul Vrancea;
  • DN 23B Măicănești – Codrești, județul Vrancea;
  • DN 2R Jitia-Vintileasca, județul Vrancea;
  • DN 2L Tișița – Soveja, județul Vrancea;
  • DN 2M Focșani – Butucoasa, județul Vrancea.

Există și artere rutiere pe care circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone a fost restricționată:

ADVERTISEMENT
  • DN 2 Obrejița – Adjud, județul Vrancea;
  • DN 2D Focșani – Greșu, județul Vrancea;
  • DN 24 Cosmești, județul Galați – Tișița, județul Vrancea;
  • DN 11A Adjud – Podu Turcului, județul Vrancea.
  • DN 22 Râmnicelu, județu Buzău – Brăila, județul Brăila.

De asemenea, restricțiile sunt în vigoare și pentru toate drumurile naționale din județul Tulcea.

ADVERTISEMENT

Pe DN 22B Brăila, județul Brăila – Galați, județul Galați a fost restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Situația drumurilor este actualizată în permanență pe site-ul Centrului Infotrafic.

Autoritățile au mai anunțat și că toate porturile de la Marea Neagră rămân închise atât pentru transportul maritim, cât și pentru cel fluvial, din cauza vântului puternic.

ADVERTISEMENT

Curse întârziate pe Aeroportul Otopeni

Reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB) au informat că aeronavele aterizează şi decolează în siguranţă pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Bucureşti.

Traficul aerian se desfăşoară în condiții de iarnă, sâmbătă, dar în parametri normali, conform planului de zbor și nicio cursă nu este anulată din motive meteo.

Totuși, mai spun reprezentanții CNAB, unele zboruri pot înregistra întârzieri de aproximativ 30 de minute la decolare, determinate de degivrarea aeronavelor, întârzieri care doar punctual pot ajunge sau depăși o oră.

Mașini avariate în București și Ilfov

Din cauza fenomenelor meteo au fost avariate 38 de autoturisme a informat ISU Bucureşti-Ilfov, care a precizat că de vineri, de la ora 10:00 până sâmbătă, la ora 05:00, a avut 59 de intervenții, 51 au fost în București și opt în Ilfov.

Au fost îndepărtați 49 de copaci, patru elemente de construcție, patru stâlpi, un panou publicitar căzut. De asemenea, o curte a fost inundată.

La nivel național, potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență, în ultimele 24 de ore, peste 3.000 de pompieri au intervenit pentru limitarea și înlăturarea efectelor generate de fenomenele prognozate pentru această perioadă.

Pompierii au acționat pentru deblocarea mai multor autovehicule rămase în zăpadă, pentru evacuarea apei dintr-un subsol și o curte, precum și pentru degajarea a patru elemente de construcție de la patru imobile, 68 copaci și patru stâlpi de electricitate, fiind avariate 42 autoturisme.

ADVERTISEMENT
Tags: