Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Prima zi a naţionalei României la Wurzburg! Imagini inedite de la antrenament şi Imnul Europei la Primărie. Video

Naţionala României a bifat prima zi întreagă la Wurzburg. Dacă jucătorii lui Edi Iordănescu au avut programat un antrenament, staff-ul FRF a fost invitat la Primărie.
Prima zi a nationalei Romaniei la Wurzburg Imagini inedite de la antrenament si Imnul Europei la Primarie Video
Cum a arătat prima zi întreagă a naţionalei României la Wurzburg (sursă foto: FANATIK / colaj foto: FANATIK)
ADVERTISEMENT

Naţionala României a ajuns luni seară la Wurzburg, micuţul orăşel din Bavaria în care s-a mutat cartierul general al tricolorilor pentru EURO 2024. Prima zi întreagă în Germania a fost plină de activitate pentru jucătorii lui Edi Iordănescu, dar şi pentru staff-ul Federaţiei Române de Fotbal.

Ziua a început cu antrenamentul naţionalei României şi cu emoţii pentru Edi Iordănescu

Primul eveniment al zilei a fost conferinţa de presă a lui Radu Drăguşin. Fundaşul lui Tottenham a răspuns întrebărilor jurnaliştilor români timp de 12 minute, iar apoi s-a îndreptat spre gazonul de pe AKON Arena pentru primul antrenament al tricolorilor în Germania.

ADVERTISEMENT

Cei aproape 3.000 de fani români prezenţi în tribunele arenei din Wurzburg i-au aclamat pe jucătorii naţionalei României pe toată durata şedinţei de pregătire, iar numele lui Ianis Hagi a fost cel mai des scandat de aceştia. Tricolorii le-au mulţumit suporterilor în startul antrenamentului, când jucătorii le-au aruncat tricouri speciale.

Fiecare fotbalist al naţionalei României a intrat pe teren cu tricouri pe care era trecut întreg parcursul fotbalist, de la juniori şi până la seniori. În plus, tricolorii au avut şi un mesaj special, pe un baner, pentru suporteri: “Vă mulţumim pentru încrederea voastră”.

ADVERTISEMENT

A doua parte a antrenamentului a însemnat un meci-şcoală, iar Edi Iordănescu nu a fost ferit de emoţii. Întâi, Darius Olaru a acuzat dureri la piciorul drept, după un contact mai tare, ca mai apoi Nicuşor Bancu şi Daniel Bîrligea să se lovească în urma unui duel aerian. Toţi cei trei fotbalişti au avut nevoie de intervenţia medicilor, însă au continuat fără probleme antrenamentul.

Cum au arătat cele două echipe al României din meciul-şcoală de la Wurzburg

Titularii uzuali: Moldovan – Rațiu, Drăgușin, Racovițan, Bancu – M Marin – Ianis, Olaru, Cicâldău, Coman – Pușcaș

ADVERTISEMENT

Potenţialii titulari: Niță – Sorescu, Rus, Nedelcearu, Mogoș – Șut – Man, R. Marin, Stanciu, Mihăilă – Drăguș

La meciul-şcoală de la Wurzburg, Edi Iordănescu i-a folosit pe Andrei Burcă și Daniel Bîrligea ca jucători în plus pentru echipa care se afla în posesie. Denis Alibec, încă nerefăcut, i-a privit de pe margine pe colegii lui, după ce s-a antrenat separat cu Darius Hîmpea.

ADVERTISEMENT

Delegaţia României, eveniment special la Primăria din Wurzburg

La ora 16:00, ora Germaniei, delegaţia României, în frunte cu Răzvan Burleanu, a participat la un eveniment special la Primăria din Wurzburg. Micuţa piaţetă din faţa clădirii a fost decorată cu steagurile României, Germaniei, Uniunii Europene şi Wurzburgului, alături de o minge uriaşă cu mesaje ale jucătorilor.

Christian Schuchardt, primarul micuţului oraş din Bavaria, Mălina Diculescu, consulul României la Munchen, Răzvan Burleanu şi Vlad Munteanu au ţinut discursuri în sala de şedinţe a Primăriei, care avea pereţii pictaţii cu cele mai importante momente din istoria oraşului. Startul evenimentului a fost marcat de intonarea Imnului Europei.

“Vă mulțumesc pentru primirea caldă! Toți colegii mei care au călătorit în Wurzburg în ultima luna au fost încântați de cum au fost tratați. Am ales foarte bine locul acesta”, a spus Răzvan Burleanu în discursul avut la Primăria din Wurzburg.

La finalul recepţiei au fost intonate imnurile României şi Germaniei, iar Răzvan Burleanu i-a oferit primarului din Wurzburg un tricou al naţionalei României. De asemenea, preşedintele FRF şi consulul României la Munchen au semnat în Cartea de Aur a oraşului.

“EURO 2024. O echipă importantă în construirea celei mai importante generații din ultimii 20 de ani, o adevărată sursă de inspirație pentru România”, a fost mesajul scris de Răzvan Burleanu şi pe care l-a citit în faţa participanţilor la eveniment.

Articol realizat cu sprijinul VODAFONE, partener de conectivitate FANATIK la EURO 2024.

Prima zi a naţionalei României la Wurzburg

Imnul Europei interpretat la Primăria din Wurzburg

ADVERTISEMENT