Fotbal intern

Primul PRIMAR intrat la puşcărie pentru că a băgat bani în fotbal!

Fostul primar al municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, a fost condamnat, vineri, la trei ani si şase luni de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost găsit vinovat de devalizarea...
29.07.2017 | 17:00
Primul PRIMAR intrat la puscarie pentru ca a bagat bani in fotbal
ADVERTISEMENT

Fostul primar al municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, a fost condamnat, vineri, la trei ani si şase luni de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost găsit vinovat de devalizarea fostei echipe de fotbal din localitate, care a activat până în Liga a II-a. Anghel a fost unul dintre cei mai longevivi primari din ţară, fiind edil şef al municipiului din judeţul Olt între 1996 şi 2012. Primarul era şi preşedintele comitetului executiv al echipei şi astfel deturna bani din primărie către fotbal.

Alături de alţi cinci inculpaţi, printre care fostul preşedinte al echipei, Ştefan Veselin, şi trezorierul formaţiei, Victor Botezatu,  acesta a fost acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală prin neplata impozitelor cu reţinere la sursă, complicitate la infracţiunea de delapidare, complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals material în înscrisuri oficiale.

ADVERTISEMENT

Primar condamnat. Pentru FC Caracal, au prejudiciat primăria cu 6 milioane de lei!

Potrivit anchetatorilor, inculpaţii sunt suspectaţi că, în perioada 2010 – 2013, ar fi constituit un grup infracţional organizat care a avut drept scop sustragerea de sume substanţiale de bani, în dauna unei instituţii publice, respectiv Primăria Caracal, şi a SC IGO SA, din municipiul Caracal, pentru susţinerea echipei de fotbal FC Caracal. În acest fel, primăria a fost prejudiciată cu aproximativ 6.000.000 de lei!

FC Caracal este un club de tradiţie al fotbalului românesc pentru că, practic, este vorba de fosta Electroputere Craiova! Clubul a fost fondat la Craiova în 1949. Până în 1998 clubul a fost cunoscut sub numele de Electroputere, apoi fiind redenumit Extensiv Craiova şi a început să joace meciurile de acasă pe stadionul din Parcul Romanescu. În 2004 clubul a fost mutat la Caracal şi a primit denumirea de FC Caracal.

ADVERTISEMENT

646x404