Alegeri 2024

Primar din România, reales de 20 de ani în fruntea comunei. Localnicii n-au apă, canalizare şi nici asfalt

Fără investiții majore într-o comună din România, dar primarul este reales de 20 de ani și sărbătorește noul mandat în ciuda lipsurilor din comună
20.06.2024 | 20:09
Primar din Romania reales de 20 de ani in fruntea comunei Localnicii nau apa canalizare si nici asfalt
Într-un sat din România, primarul a fost reales a șasea oară în funcție, de 20 de ani, dar totul stă pe loc. Oamenii n-au apă, canalizare și nici asfalt. Sursa foto: Colaj foto / Captură video / Observator
ADVERTISEMENT

Alegerile s-au încheiat, dar lucrările de asfaltare, plantare și curățare a străzilor s-au oprit pentru o comună din România care își alege același primar de 20 de ani. Din păcate, această situație se regăsește în multe locuri.

Comună din România fără apă și canalizare, dar cu același primar de 20 de ani

Mulți primari au fost realeși, deși realizările lor sunt modeste. De exemplu, în Gorj, România, în anul 2024, există o comună unde locuitorii nu au acces la apă curentă, asfalt, canalizare sau gaze, dar au același primar de două decenii, scrie Observator.

ADVERTISEMENT

Primarul din Văgiulești, județul Gorj, și-a sărbătorit cel de-al șaselea mandat cu manele la volum maxim și claxoane din mașina sa. A câștigat cu doar șapte voturi diferență. Comuna, care include cinci sate, este condusă de 20 de ani de același primar, dar rezultatele sunt dezamăgitoare.

Un localnic pe nume Gruia, care s-a mutat la țară după ce a trăit în oraș, nu se aștepta ca viața de la sat să fie la fel ca pe vremea bunicilor săi. Nu are apă curentă și a forat o fântână, dar apa nu este potabilă.

ADVERTISEMENT

Satul Cârciu, unul dintre cele cinci, a fost neglijat în ceea ce privește investițiile. Locuitorii așteaptă de peste 20 de ani să aibă apă curentă, asfalt și canalizare, mai scrie sursa citată.

Modernizarea comunelor și satelor, aproape inexistentă pentru unii primari

Într-un alt sat, ultima investiție a fost în indicatoarele stradale. Ulița care duce la proprietatea primarului a fost pietruită și botezată “Colț de rai” de Consiliul Local. În alt sat, oamenii sunt mulțumiți că au măcar apă și asfalt.

ADVERTISEMENT

După cinci mandate, primarul promite să rezolve problemele rămase… însă bugetul anual al primăriei, de un milion de lei, este insuficient pentru investiții majore.

„Şi programele acestea s-au derulat foarte greu. Sunt patru ani de când n-a fost nicio linie de finanţare şi stăm cu proiectele în fişet şi nu ai pe ce să le depui. Suntem o comună destul de săracă. Nu avem minerit. Mai avem câteva drumuri săteşti în zona Covrigi de modernizat. Sunt două mai lungi, de aproape un kilometru şi uliţe. Uliţe mai sunt”, a spus pentru Observator Constantin Pîrjol, primar Văgiuleşti.

ADVERTISEMENT

Acesta abia acoperă salariile și cheltuielile de funcționare. Singura speranță pentru dezvoltarea comunei sunt fondurile europene sau guvernamentale. În alte sate, asfaltul a fost turnat deja cu bani de la Guvern.

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
Iga Swiatek, ipostaze rare din vacanță. Lidera mondială a renunțat la inhibiții FOTO
Iga Swiatek, ipostaze rare din vacanță. Lidera mondială a renunțat la inhibiții FOTO
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Ce faci, prietene? Hai să mergem la ambulanță". Drogat și băut, un tânăr a adormit la volan, pe mijlocul unei străzi din Sectorul 4
Ce a putut face milionarul de 33 de ani care a fost umilit...
Ce a putut face milionarul de 33 de ani care a fost umilit doar pentru că este român. Totul s-a aflat abia acum
Mihaela Rădulescu, apariție de senzație în costum de baie, la aproape 55 de...
Mihaela Rădulescu, apariție de senzație în costum de baie, la aproape 55 de ani! Foto
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau...
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Așa se curăță cel mai ușor peștele. Tehnica e simplă
Așa se curăță cel mai ușor peștele. Tehnica e simplă
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Ce se întâmplă, de fapt, la preselecțiile pentru „Vocea României. Mama unei candidate...
Ce se întâmplă, de fapt, la preselecțiile pentru „Vocea României. Mama unei candidate a rupt tăcerea: „Fiicei mele i s-a spus din start că trebuie să..”