News

Primarul orașului Nikolaev mulțumește românilor: ”Nu vom uita niciodată și vom aprecia întotdeauna bunătatea voastră” 

Într-o filmare emoționantă, primarul orașului Nikolaev le-a mulțumit tuturor românilor care au ajutat populația ucraineană greu încercată. Aflat sub asediu, Nikolaev rezistă încă în fața ofensivei ruse.
13.03.2022 | 15:54
Primarul orasului Nikolaev multumeste romanilor Nu vom uita niciodata si vom aprecia intotdeauna bunatatea voastra
ADVERTISEMENT

Primarul orașului Nikolaev a transmis un mesaj de recunoștință comunității brașovene, care a trimis în Ucraina două camioane pline cu alimente și alte produse necesare. Edilul ucrainean Oleksandr Syenkevych a postat mesajul pe rețelele sociale.

Primarul orașului Nikolaev mulțumește românilor: ”Cu sprijinul vostru și al lumii democratice, vom câștiga acest război oribil”

“Vă mulțumim pentru ajutorul umanitar pe care l-ați trimis în Nikolaev, în aceste zile grele. Nu vom uita niciodată acest lucru și vom aprecia întotdeauna bunătatea voastră. Astăzi ne apărăm orașul și întreaga Ucraină de un inamic mare și puternic care are un singur scop: să aducă durere familiilor noastre și să ne distrugă casele.

ADVERTISEMENT

Dar sunt sigur că, cu sprijinul vostru și al întregii lumi democratice, vom câștiga acest război oribil!“, a notat Oleksandr Syenkevych în mesajul lui postat pe contul de Facebook, la care au reacționat și mulți cetățeni români.

Spitalul de Oncologie din Nikolaev a fost bombardat de ruși

Sâmbătă, în cea de-a 17-a zi de război Rusia – Ucraina, Nikolaev a fost supus unui bombardament al trupelor rusești, care au tras asupra unui spital regional de oncologie, a anunțat directorul Autorităţii Regionale de Sănătate a oraşului, Maksym Beznosenko, conform BBC.

ADVERTISEMENT

“Doar un nebun îi poate ataca pe cei slabi. Acei oameni slabi sunt pacienţii noştri. Chiar acum, aceşti monştri au bombardat spitalul de oncologie. Un spital care oferă îngrijiri pacienţilor bolnavi de cancer din toată regiunea Nikolaev. Dacă ura împotriva inamicului se uneşte – suntem deja cea mai unită naţiune din lume.

Dacă Rusia vede pacienţii bolnavi de cancer ca pe un adversar egal care reprezintă o ameninţare – nu este doar bolnavă, ci se află deja în agonie. Şi acesta este singurul lucru asta ne poate înveseli în astfel de circumstanţe”, a spus acesta.

ADVERTISEMENT

Asaltul rușilor asupra orașului Nikolaev a început acum câteva zile, cu bombardamente susținute

Bombardamente puternice efectuate de forțele rusești au izbucnit de vineri, 11 martie, în Nikolaev, un oraș din sudul Ucrainei, potrivit CNN. Înregistrări video distribuite pe rețelele sociale arată bombardamente intense, iar Vitalii Kim, șeful administrației regionale Nikolaev, a afirmat că sunt în derulare ostilități active în apropiere de Gurivka, în nordul orașului.

Pe canalul său Telegram, Kim a afirmat că bombardamentele au vizat ținte civile, inclusiv o cafenea și un bloc de apartamente. Oficialul ucrainean speră ca apărarea ucraineană să reziste asaltului, iar forțele ruse să fie respinse cât mai departe de oraș.

ADVERTISEMENT