News

Primar PSD din Timiș, ucis de coronavirus: “Este o pierdere pentru comunitatea locală”

02.11.2020 | 20:38
Primar PSD din Timis ucis de coronavirus Este o pierdere pentru comunitatea locala
ADVERTISEMENT

Tudor Nicolae Marinescu, primarul comunei Voiteg din județul Timiș, a murit ca urmare a contractării infecției cu noul coronavirus.

Potrivit presei locale, edilul, aflat la începutul celui de-al șaselea mandat în fruntea comunei, suferea de o boală incurabilă.

ADVERTISEMENT

Tudor Nicolae Marinescu a făcut o formă gravă a bolii și a decedat la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

Era primarul comunei Voiteag din 1996

Tudor Nicolae Marinescu a a condus comuna Voiteag încă din 1996. Dacă la început el a fost ales din partea PNL, la ultimele două scrutinuri a participat ca reprezentant al PSD.

ADVERTISEMENT

Decesul edilului a fost anunțat luni, iar prietenii și colegii de partid au transmis condoleanțe familiei.

“Primarul care a fost trup și suflet pentru Voiteg și Folea, Tudor Nicolae Marinescu, a plecat astăzi să facă lucruri frumoase într-o lume mai bună. Este o pierdere pentru comunitatea locală, de care avea grijă din 1996, dar și pentru echipa PSD Timiș, care pierde un coleg și un prieten. Odihnă veșnică, Dodo! Sincere condoleanțe familiei!”, a transmis pe pagina de Facebook organizația PSD Timiș.

ADVERTISEMENT

Îmi este deosebit de greu să vorbesc la timpul trecut despre un om care întotdeauna a fost alături de mine. Un prieten calm și blând, cu un spirit al păcii cum rar găsim. Primarul nostru drag MARINESCU TUDOR NICOLAE (1951-2020) a plecat printre îngeri. Durerea e mai presus de cuvinte. Să nu uităm că Dumnezeu îi ia la el tocmai pe cei buni, îi culege din grădina vieții pe cei care au ajuns să fie suficient de buni pentru a locui alături de El. Noi rămânem cu amintirile și cu un gol imens în suflet. Era neobosit, muncea pentru noi toți ca sa avem o comună frumoasă la standarde europene. Muncea pentru noi toți și pentru cei care aveau nevoie de el. Acum 24 de ani, a ales un drum anevoios, gospodărirea unei comunități. Nu mulți sunt cei care se pun pe ei pe locul doi și se zbat toată ziua pentru interesul comun.
Ar fi multe de spus despre OMUL și PRIMARUL MARINESCU (DODO,cum îl alintau prietenii). Un om de o mare valoare și cultură.
Ansamblul Voitegeana îi mulțumește și îi datorează tot succesul.
Școala Voiteg îi datorează totul și noi toți îi datorăm faptul că trăim în condiții mai mult decât decente acestui mare OM, PRIMARUL NOSTRU.
NIMIC NU VA MAI FI LA FEL FĂRĂ DUMNEAVOASTRĂ, STIMATE DOMNULE PRIMAR!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook Marinescu pentru Voiteg şi Folea.

Nu este singurul primar care a decedat ca urmare a infectării cu noul coronavirus. Primarul comunei botoșănene Băluşeni, Neculai Stratulat, diagnosticat cu COVID-19, a murit în iulie, la Institutul de Pneumoftiziologie din Bucureşti.

ADVERTISEMENT

În septembrie, Ion Aliman, primarul comunei Deveselu din județul Olt, a murit la Spitalul Colentina din București, unde era internat în urma unor complicaţii după infectarea cu noul coronavirus. Ion Aliman a câștigat, post-mortem, alegerile locale în comuna Deveselu.

ADVERTISEMENT