News

Primar PSD, nostalgic după Ceaușescu: ”25 decembrie 1989, ziua în care a murit o țară“

Un primar al Partidului Social Democrat (PSD) din județul Satu Mare este nostalgic după fostul dictator Nicolae Ceaușescu, împușcat în urmă cu mai bine de 32 de ani.
26.12.2021 | 08:10
Primar PSD nostalgic dupa Ceausescu 25 decembrie 1989 ziua in care a murit o tara
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 25 decembrie 2021, s-au împlinit exact 32 de ani de la execuția cuplului prezidențial Nicolae și Elena Ceaușescu.

În aceeași zi, puțin după miezul nopții, un primar PSD din județul Satu Mare a postat un mesaj pe Facebook în care și-a exprimat regretul după fostul dicator.

ADVERTISEMENT

Nicolae Ceaușescu, regretat de un primar PSD: ”25 decembrie 1989, ziua în care a murit o țară”

Daniel Balogh (PSD) a urcat în mediul online o imagine a lui Nicolae Ceaușescu, însoțită de un text și de stema fostei Republici Socialiste. Postarea social-democratului a stârnit rapid zeci de reacţii.

Balogh, primar în comuna Craidorolț, deplânge uciderea dictatorului Nicolae Ceauşescu, executat chiar pe 25 decembrie, în 1989, și scrie:

ADVERTISEMENT

”25 decembrie 1989, ziua în care a murit o ţară”, iar mai jos apare și un citat pe care i-l atribuie lui Nicolae Ceauşescu: ”Trăiască Republica Socialistă România liberă şi independentă! Moarte trădătorilor! Istoria mă va răzbuna!”

Nostalgia edilului față de fostul dictator, taxată de internauți

Cum era de anticipat, reacţiile la mesajul primarului nu au întârziat să apară. Cele mai multe au criticat mesajul lui Balogh.

ADVERTISEMENT

Un cetățean a postat o listă a victimelor Revoluției de la 1989 la care a atașat textul: ”Acestea sunt câteva din victimele regimului Comunist, toți aceștia au murit la ordinul lui Ceaușescu! Ai avea curajul să le transmiți același mesaj familiilor lor?”

Un alt internaut îl întreabă pe social-democrat: ”Cum Doamne Dumnezeule ai putut posta asa ceva? Ce ai facut tu aici e o insultă adusă oamenilor nevinovaţi împuşcaţi şi chinuiţi pe toată durata regimului comunist! Să înţeleg că ăsta e mesajul tău la adresa celor morţi la Revoluţie, împuşcaţi la ordinul lui Ceauşescu!

ADVERTISEMENT

Asta le urezi tu românilor de aceste sfinte sărbători?. Jenant, foarte jenant să postezi aşa ceva”, a scris această persoană.

Un alt cetățean lansează un atac direct la adresa actualului partid al edilului: ”Greșit !! Comunismul și corupția continua și azi prin PSD , nu a murit niciodată ! Paște fericit ! Foarte Rușinos ce ai postat”.

Ziua de 25 decembrie din acest an a fost una cu nostalgii și pentru alți români. Sâmbătă, la fel ca în fiecare an, cei care regretă dispariţia comunismului, aşa-numiţii nostalgici, au vizitat mormintele lui Nicolae şi Elena Ceauşescu.

ADVERTISEMENT