News

Primar USR, după ce Guvernul a alocat 1 miliard de euro unor primării: ”Iubesc fondurile europene, fiindcă nu depind de niciun pușcăriaș”

Un primar al celor de la USR a lansat o serie de atacuri la Florin Cîțu și la Executiv după alocarea a 1 miliard de euro din Fondul de Rezervă al Guvernului pentru mai multe primării din țară.
08.10.2021 | 22:09
Primar USR dupa ce Guvernul a alocat 1 miliard de euro unor primarii Iubesc fondurile europene fiindca nu depind de niciun puscarias
ADVERTISEMENT

Modalitatea prin care Guvernul condus de Florin Cîțu a ales să aloce 1 miliard de lei din Fondul de Rezervă pentru unele primării din țară a stârnit reacții vehemente în rândul mai multor edili.

Printre aceștia se numără și Silviu Zinica, primarul comunei Smârdan din județul Galați. Acesta a lansat o serie de critici dure la adresa premierului interimar Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

Edilul a dezvăluit că nu a primit vreo finanțare din Fondul de Rezervă al Guvernului și i-a transmis premierului că nu are nevoie de ”firmiturile” de la Palatul Victoria, întrucât ”iubește” fondurile europene, acestea oferindu-i libertatea de a nu depinde de vreun “pușcăriaș” ajuns la șefia Executivului.

Primar USR, după ce localitatea sa a primit 0 lei la rectificare: ”Iubesc fondurile europene, fiindcă nu depind de niciun pușcăriaș”

În timp ce o parte dintre primării au primit bani importanți, edilul din Smârdan spune că administrația sa nu a primit niciun leu la rectificarea bugetară.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Silviu Zinica nu se plânge, ba dimpotrivă. Acesta spune că nu se va îndoi pentru ”firmituri” de la autorități, atâta timp cât, numai din fonduri europene, comuna sa a reușit să atragă o sumă de 80 de ori mai mare.

”Cât voi fi eu aici această comună nu se va îndoi pentru firimituri, căci pentru un buget local astfel de sume reprezintă firimituri și dacă va fi nevoie vom face chete locale, numai să nu ajungem să depindem de politicieni atât de depravați încât cred că România și românii pot fi cumpărați pe persoană fizică.

ADVERTISEMENT

Între timp, din fonduri europene și într-un an extrem de sărac din acest punct de vedere am reușit să atragem o sumă de 80 de ori mai mare. De asta iubesc eu fondurile europene, fiindcă nu depinzi de niciun pușcăriaș ajuns prim-ministru ca să îți dezvolți comunitatea”, scrie Zinica pe Facebook.

Primarul USR, către Florin Cîțu: ”Sunteți cel mai penibil politician”

Postarea primarului din Smârdan se încheie cu un atac dur la adresa premierului Florin Cîțu. Silviu Zinica îl numește pe premierul interimar drept un ”libertarian reșapat”.

ADVERTISEMENT

În opinia primarului USR, prin banii trimiși către unele primării, Florin Cîțu nu a făcut decât să-și plătească unele datorii.

”Domnule prim-ministru demis Florin Cîţu o să fiu concis, sunteți cel mai penibil politician ajuns într-o astfel de demnitate iar astăzi v-ați dat singur măsura și valoarea acțiunilor dumneavoastră.

Un libertarian reșapat care confundă bugetul României cu fondurile speculative, un liberal sh care crede că guvernează peste nevoile acestei țări ca peste banii de șpriț pe care i-a moștenit de acasă, un slugoi cotrocenist care crede că românii se împart în susținători ai echipei cîțștigătoare și români ce merită să sufere pentru orgoliul stupid cu care natura a avut proasta inspirație să vă înzestreze!

Pentru prima oară, domnule prim-ministru Cîțu, ați reușit să vă plătiți datoriile. Nu cele din America căci știm amândoi că țeparii nu au niciodată regrete, ci datoriile politice și din păcate nu ați reușit să demonstrați nimic altceva decât că sunteți un Superman supermic.

Un Superman care, vorba dumneavoastră, nu mănâncă pâine. În schimb vă pricepeți la oferit circ…”, mai scrie primarul.

ADVERTISEMENT