Fotbal international

Primari, antrenori, preoți! Ce fac acum jucătorii CFR-ului care au învins Roma pe Olimpico

26.11.2020 | 19:05
Primari antrenori preoti Ce fac acum jucatorii CFRului care au invins Roma pe Olimpico
Primari, antrenori, preoți! Ce fac acum jucătorii CFR-ului care au învins Roma pe Olimpico.
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a reușit miracolul în primul meci din istoria echipei din UEFA Champions League. Se întâmpla pe 16 septembrie 2008 când “dubla” lui Culio șoca Europa. Dar ce s-a întâmplat cu jucătorii care scriau istorie pentru ardeleni, la 12 ani de la acel moment. Unii dintre ei au rămas în activitate, Gabi Mureșan a devenit primar, alții antrenori sau chiar preoți. 

Pe 16 septembrie 2008, CFR Cluj evolua în primul meci din istoria echipei în grupele UEFA Champions League. Echipa antrenată atunci de Maurizio Trombetta reușea o victorie istorică pe Stadio Olimpico, 2-1 cu AS Roma datorită golurilor marcate de Emmanuel Culio în minutele 27 și 49.

ADVERTISEMENT

12 ani mai târziu, cele două formații se întâlnesc din nou în cupele europene, în meciul retur din grupele UEFA Europa League. În tur, pe Stadio Olimpico, nu a mai fost nicio surpriză și AS Roma a spulberat CFR Cluj cu 5-0. Rămâne de văzut dacă echipa lui Dan Petrescu va putea să își ia revanșa, joi, de la ora 22:00.

Ce fac acum jucătorii CFR-ului care au învins Roma pe Olimpico! Primari, antrenori și preoți

Însă, toată suflarea celor de la CFR Cluj rămâne în gând tot cu victoria din 2008. FANATIK vă prezintă ce fac în prezent eroii de pe Stadio Olimpico, la 12 ani de la una dintre cele mai surprinzătoare victorii din istoria Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj vs. Roma (2008): Stăncioiu – Tony, Cadu, De Sousa, Alvaro Pereira – Dani, Mureșan – Dubarbier (89′ Panin), Trică (67′ Peralta), Culio – Kone. Antrenor Maurizio Trombetta

Eduard Stăncioiu: S-a retras din fotbal în 2018 când i-a expirat contractul cu FCSB. Fostul portar al celor de la CFR Cluj și-a început cariera de antrenor și a fost secundul lui Adrian Mutu la Al Wahda.

ADVERTISEMENT

Tony Da Silva: S-a retras în anul 2016 și este antrenor secund la naționala Camerunului, alături de Toni Conceicao, fostul antrenor de la CFR Cluj.

Ricardo Cadu: La 38 de ani încă joacă fotbal la nivelul ligilor inferioare din Portugalia. Într-un interviu recent a spus că și-ar dori să revină în România ca director sportiv.

ADVERTISEMENT

Andre De Sousa: A agățat ghetele în cui în anul 2011. În vârstă de 40 de ani, De Sousa a declarat în multe interviuri că i-ar plăcea să devină preot și că va merge pe această cale.

Alvaro Pereira: CFR Cluj a fost o rampă de lansare pentru echipele mari. A plecat la FC Porto, apoi a evoluat la Inter Milano. În prezent, Pereira evoluează în Slovacia la echipa SKF Sered. Are 34 de ani

Dani: Daniel Da Silva Soares s-a lăsat de fotbal în urmă cu doi ani la echipa din ligile inferioare Lixa.

Gabriel Mureșan: S-a lăsat de fotbal în 2017, iar în acest an a candidat pentru un post de primar în comuna Apold, fiind ales edilul acestei comunități.

Gabriel Dubarbier: Jucătorul argentinian în vârstă de 34 de ani evoluează în țara natală la Banfield.

Eugen Trică: S-a retras în anul 2011 și a început o carieră de antrenor. A stat chiar și pe banca celor de la CFR Cluj în două rânduri, în 2013 și 2015. Ultima dată a pus umărul la promovarea echipei FC U Craiova, însă s-a despărțit de echipa lui Mititelu înainte de startul Ligii 2.

Emmanuel Culio: Eroul de pe Stadio Olimpico s-a întors la CFR Cluj în anul 2017 și a jucat până în decembrie 2019 pentru ardeleni. S-a întors în Argentina, unde evoluează pentru Quilmes, la 37 de ani.

Yssouf Kone: S-a lăsat de fotbal în 2013 la Valerenga. Fostul atacant face parte din staff în naționala Coastei de Fildeș.

VEZI VIDEO REZUMAT AS ROMA – CFR CLUJ 1-2 

AS Roma – CFR Cluj 1-2 (Panucci 17 / Culio, 27, 49)

16 septembrie 2008, Stadio Olimpico, UEFA Champions League, etapa 1 din grupe

AS Roma: Doni – Riise (52′ Totti), Panucci (47′ Loria), Cassetti, Cicinho – Aquilani, De Rossi – Tonetto, J. Baptista, Taddei (77′ Montella) – Vucinic
Rezerve: Artur, Menez, Brighi, Okaka
Antrenor: Luciano Spalletti

CFR Cluj: Stăncioiu – Tony, Cadu, De Sousa, Alvaro Pereira – Dani, Mureșan – Dubarbier (89′ Panin), Trică (67′ Peralta), Culio – Kone
Rezerve neutilizate: Nuno Claro, Alcantara, Deac, Didi, Diego RuizE
Antrenor: Maurizio Trombetta

ADVERTISEMENT
Tags: