News

Primăria București a început montarea luminițelor de Crăciun. Când vor fi aprinse acestea

Vești bune pentru bucureșteni. A început montarea luminițelor de Crăciun. Mai este foarte puțin timp până când acestea vor fi aprinse.
04.11.2022 | 19:23
Primaria Bucuresti a inceput montarea luminitelor de Craciun Cand vor fi aprinse acestea
Primăria Generală a Capitalei a început să monteze luminițele de Crăciun. Sursă foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

În doar câteva săptămâni intrăm în prima lună de iarnă, drept urmare, Primăria Capitalei s-a mobilizat și a început deja montarea faimoaselor luminițe de Crăciun.

Când vor fi aprinse luminițele de Crăciun din București

În ciuda actualei crize la energia electrică, bucureștenii se vor bucura totuși de luminițe de Crăciun, anunță Primăria Generală a Capitalei.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe pagina oficială de Facebook, sursa citată precizează că luminițele de Crăciun ar urma să fie aprinse în seara zilei de 1 decembrie, Ziua României și totodată și prima zi de iarnă, în același timp cu iluminatul public.

Amintim că anul trecut, luminițele de Crăciun din București au fost aprinse cu o săptămână mai devreme.

ADVERTISEMENT

Totodată, PMB menționează și că luminițele vor fi aceleași de anii trecuți, în condițiile în care nu au mai fost achiziționate alte echipamente noi în 2022.

O noutate este însă că instalațiile luminoase vor utiliza tehnologia LED, astfel încât să fie asigurat un consum eficient, arată sursa citată.

ADVERTISEMENT

”Luminițele vor fi aprinse în seara zilei de 1 decembrie, odată cu iluminatul public. 

Aproape 3.000 de instalații luminoase, care utilizează tehnologia LED pentru un consum eficient, vor împodobi zone precum bd. Magheru, Piața Universității, Piața Romană, bd. Lascăr Catargiu, bd Kiseleff, bd. Unirii și Piața Presei Libere.

Instalațiile luminoase sunt aceleași din anii trecuți, nu au mai fost cumpărate sau închiriate alte echipamente”, se arată în postarea publicată pe Facebook de Primăria Municipiului București.

ADVERTISEMENT

Cât a cheltuit Nicușor Dan în 2021 pentru luminițele de Crăciun

Sursa citată mai precizează și că deasupra târgului de Crăciun, care este organizat în Piața Constituției, o cupolă alcătuită din instalații luminoase ar urma să fie așezată.

Amintim faptul că anul trecut, bucureștenii nu s-au bucurat de luminițe prea spectaculoase de Crăciun. Nicușor Dan anunța atunci că a cheltuit doar un milion de lei pentru iluminat de zece ori mai puțin decât anul 2020.

Edilul explica atunci că Primăria Capitalei este nevoită să cheltuie sume mari pentru termoficare, motiv pentru care preferă să economisească bani pentru instalațiile electrice din tot orașul.

ADVERTISEMENT