News

Primăria București va plăti eșalonat datoria de 125 milioane de euro către familia Constanda. S-a semnat un acord pentru 50 de luni

Nicușor Dan a anunțat vineri că Primăria București va plăti eșalonat datoria de 125 milioane de euro către familia Constanda. Mai exact, banii se vor achita într-o perioadă de 50 de luni.
03.06.2022 | 17:58
Primaria Bucuresti va plati esalonat datoria de 125 milioane de euro catre familia Constanda Sa semnat un acord pentru 50 de luni
Primăria București își va plăti eșalonat datoriile către familia Costanda. Sursa foto: Hepta, Digi 24, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Primăria București își va plăti eșalonat datoriile către familia Costanda, anunță Nicușor Dan, într-o postare pe contul personal de facebook. Edilul spune că s-a semnat un acord în acest sens.

Primăria București și familia Constanda, acord pentru achitarea datoriei de 125 milioane de euro

Acordul dintre Primăria Capitalei și familia Costanda prevede achitarea datoriei în mod eșalonat, pentru o perioadă de 50 de luni.

ADVERTISEMENT

”În numele Primăriei Capitalei, am semnat un acord cu familia Constanda pentru a rezolva problema datoriei de circa 125 de milioane de euro pe care municipalitatea o are, conform deciziei judecătorești definitive din anii trecuți.

Acordul prevede eșalonarea sumei datorate pe o perioadă de 50 de luni, cu plăți lunare până la stingerea întregii datorii. Foarte importantă este prevederea conform căreia conturile Primăriei Generale nu vor mai putea fi blocate sub nicio formă pe perioada derulării acordului”, a scris Nicușor Dan, pe facebook.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan: ”Negocierile s-au purtat mai bine de an de zile”

Edilul Capitalei a subliniat că decizia este una finală după ce s-au purtat negocieri de mai bine de un an. Totodată, Nicușor Dan a punctat și că aceasta este ultima eșalonare, dintr-un alt șir.

Nicușor Dan a mai eșalonat și datoria STB către ANAF, pentru autobuzele Otokar, stațiile STB și pentru iluminatul public de sărbători, pentru perioada 2020-2022.

ADVERTISEMENT

”Acesta este punctul final al negocierilor purtate de mai bine de un an de zile, în care un rol important l-a avut și Comisia Constanda din primărie, cea care a avut mai multe întâlniri dedicate găsirii de soluții la această problemă (atât întâlniri interne, cât și cu familia ori avocații familiei Constanda).

Subliniez, de asemenea, că aceasta este ultima eșalonare de datorii dintr-un șir de eșalonări pe care am fost obligat să le fac de la preluarea mandatului, pentru a repune pe picioare PMB din punct de vedere financiar și pentru a-i reface credibilitatea pe piața financiar-bancară.

ADVERTISEMENT

Reamintesc aici că am avut negocieri în urma cărora am reușit să eșalonăm mai multe datorii lăsate de administrația Firea și menționez aici doar patru dintre ele: datoria STB către ANAF, datoria municipalității pentru autobuzele Otokar cumpărate și neplătite, datoria pentru stațiile de autobuz, datoria pentru iluminatul de sărbători 2020-2021 (antamat și acesta în perioada Firea)”, a mai notat primarul general.

ADVERTISEMENT
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu...
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu ocazia Jocurilor Olimpice
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu...
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu FRF. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță merg în această seară la Constanța să-l convingă!
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană...
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Vine iureșul total în România. Schimbare uluitoare a vremii
Vine iureșul total în România. Schimbare uluitoare a vremii
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă...
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă o suprafață de aproape 19.000 de metri pătrați