News

Primăria Capitalei cumpără autobuze hibrid. Cum vor arăta noile mijloace de transport din București

08.05.2019 | 13:21
Autobuze București Sursa Foto: Hepta

Primăria Capitalei tocmai a anunțat că va achiziționa autobuze hibrid. De asemenea, primăria a mai anunțat și că s-a încheiat perioada de depunere a ofertelor pentru cele 130 de autobuze hibride. Singura ofertă a fost Mercedez Benz ce a fost selectat Bus of The Year 2019, care produce modelul Citaro Hybrid.

Primăria Capitalei cumpără autobuze hibrid!

Primăria Capitalei a anunțat că va achiziționa 130 de autobuze hibrid de la singura ofertă, Mercedez Benz, care produce modelul Citaro Hybrid. Primăria București a mai anunțat că a lansat încă din luna martie a anului curent licitația pentru „Achizitionarea a 130 autobuze hibride noi, din gama 12 m (12000±350mm), cu tracţiune hibrida, cu podea complet coborâtă pe toată lungimea, cu trei uşi şi aer condiţionat în salonul de călători”.

Valoarea estimată pentru transporturile în comun este de 195 de milioane de lei, iar termenul ultim pentru livrare este de 19 luni de la încheierea contractului. Proiectul a fost finanțat din banii de la Administrația Fondului de mediu. Autobuzele hibrid vor avea garanția totală de 240.000 de kilometri sau minim de 4 ani de zile, iar garanția extinsă de încă alți 4 ani sau până la 480.000 de kilometri. În primul an de la semnarea contractului vor fi livrate 58 de autobuze, urmând ca celelalte 72 să vină în al doilea an al contractului.

Primăria Capitalei cumpără autobuze hibrid
Autobuze hibrid în București
Sursa Foto: Mercedes Citaro

“S-a depus oferta din partea companiei Mercedes Benz”

“Chiar azi (marti – n.red.) s-a depus o oferta – spun eu, semnificativa – din partea companiei Mercedes Benz pentru cele 130 de autobuze hibrid. Aceasta oferta, fireste, va fi analizata si intr-o perioada foarte scurta de timp – legala, bineinteles – se va anunta daca ea corespunde criteriilor de licitare.

S-au interesat zece mari companii de aceasta licitatie, dar a depus oferta doar Mercedes Benz pentru autobuzele hibrid”, a precizat primarul, marti seara, la Antena3. Perioada de depunere s-a incheiat pe 7 mai.