News

Primăria Capitalei dă în judecată MOL România. Nicușor Dan: ”Solicităm pagube materiale de 1 milion de lei”

Primăria Generală a Municipiului București dă în judecată compania MOL România. Nicușor Dan anunță că instituția pe care o conduce cere daune materiale de 1 milion de lei.
09.08.2022 | 15:28
Primaria Capitalei da in judecata MOL Romania Nicusor Dan Solicitam pagube materiale de 1 milion de lei
Nicușor Dan cere pagube materiale de 1 milion de lei companiei MOL România. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, edilul Capitalei, Nicușor Dan, anunță că Primăria Capitalei a dat în judecată MOL România.

Nicușor Dan cere pagube materiale de 1 milion de lei companiei MOL România

PMB a dat în judecată firma MOL România. Instituția cere despăgubiri de aproape 1 milion de euro și rezilierea contractului de asociere, pentru opt locații din București.

ADVERTISEMENT

Primarul Nicușor Dan explică, pe larg, pe site-ul de socializare, motivele deciziei de a acționa în judecată compania din industria petrolieră.

”Conform contractului de asociere semnat în 1995 între Consiliul Local al Municipiului București și MOL România, care a preluat drepturile și obligațiile firmei Petroli România (fostele benzinării Agip), părțile conveneau să împartă venitul rezultat din toate activitățile desfășurate, mai precis, vânzare produse petroliere și comercializare alte produse.

ADVERTISEMENT

Municipalității îi reveneau 2% din cifra de afaceri realizată în șapte locații (Mol Păcii, Mol Politehnică, Mol 1 Mai, Mol Olteniței, Timpuri Noi, Mol Rahova și Mol Piața Muncii) și 1,7% din cifra de afaceri realizată în Mol Colentina.

În locațiile respective, Mol România a desfășurat fără să aibă dreptul, conform contractului, activități comerciale prin intermediul unor alte societăți și s-a sustras astfel de la plata către Primărie a sumelor datorate”, a scris primarul Bucureștiului, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Primăria Capitalei vrea să îi dea în judecată și pe Andrei Chiliman și pe proprietarul Cathedral Plaza

Pe lista cu procese intentate de Primăria Capitalei ar putea să mai apară o speță.

În urmă cu câteva zile, PMB a anunțat că va solicita recuperarea costurilor pentru lucrările de demolare a Cathedral Plaza, estimate la 5 – 6 milioane de euro. Vizați de un posibil proces sunt compania Millennium Building Development, dar şi fostul primar al Sectorului 1, Andrei Chiliman, cel care a emis autorizaţia de construcție.

Cheltuielile cu demolarea vor fi suportate iniţial de municipalitate, instanţa a stabilit că aceste costuri sunt în sarcina Municipiului Bucureşti. După ce Municipalitatea face aceste lucrări de demolare, va solicita ca aceste costuri să fie suportate de proprietarul clădirii, care a edificat în baza unei autorizaţii ilegale şi Primarul Sectorului 1, care a emis această autorizaţie ilegală”, a transmis Primăria Capitalei, pentru Mainnews.ro.

ADVERTISEMENT