News

Primăria Capitalei, luptă deschisă împotriva țânțarilor. Când începe o nouă acțiune de dezinsecţie

Insecticidul Microsina va fi folosit de Primăria Capitalei în lupta cu țânțarii. Activitatea de dezinsecţie se va efectua între orele 21:30 - 05:00.
31.07.2021 | 20:38
Primăria Capitalei, luptă deschisă împotriva țânțarilor. Când începe o nouă acțiune de dezinsecţie
Primăria Capitalei, luptă deschisă împotriva țânțarilor. Când începe o nouă acțiune de dezinsecţie. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Inamicul numărul 1 al bucureștenilor în această vară îl reprezintă țânțarii. Locuitorii din capitală au fost chinuiți pe tot parcursul ultimelor luni din cauza întârzierii autorităților de a stropi cu insecticid.

Trezită în ultimul ceas, primăria pare acum incapabilă să rezolve o problemă care ar fi trebuit combătută în primăvară, nu în mijlocul verii.

ADVERTISEMENT

În încercarea de a mai salva ceva, primăria Capitalei a anunțat că va începe un nou tratament de combatere a ţânţarilor, al şaselea din acest an.

Primăria Capitalei se luptă cu țânțarii. Va folosi insecticidul Microsina în noua campanie de dezinsecție

Operatorii CMEIB S.A. acţionează cu 12 utilaje de mare capacitate (ULV) şi cu şase autoutilitare Dokker, dotate cu atomizoare portabile de tip fogger, conform Gândul.

ADVERTISEMENT

Desfăşurată prin Compania Municipală Eco Igienizare, activitatea de dezinsecţie se va efectua zilnic, începând de duminică, 1 august, în intervalul orar 21.30 – 5.30, potrivit unui comunicat al PMB. Tratamentul precedent s-a desfăşurat pe durata a nouă zile operaţionale, în perioada 21-30 iulie.

Ce zone vor fi acoperite în această acțiune de dezinsecţie

Sectorul 1 – 1.264 de străzi, 27 de parcuri, nouă baze sportive, 21 de unităţi militare, 10 cimitire, 17 spitale, trei complexuri studenţeşti, două locaţii ale TVR, Grădina Zoologică;

Sectorul 2 – 1.026 de străzi, 38 de parcuri, două baze sportive, trei unităţi militare, şapte cimitire, 13 spitale;

ADVERTISEMENT

Sectorul 3 – 768 de străzi, opt parcuri, şase baze sportive, trei cimitire, trei spitale, un complex studenţesc, o unitate militară;

Sectorul 4 – 643 de străzi, şase parcuri, o bază sportivă, opt unităţi militare, şapte cimitire, nouă spitale;

Sectorul 5 – 1.002 de străzi, 11 parcuri, cinci baze sportive, 20 de unităţi militare, nouă cimitire, trei spitale;

ADVERTISEMENT

Sectorul 6 – 657 de străzi, 16 parcuri, o bază sportivă, 20 de unităţi militare, 10 cimitire, un spital.

„Tratamentele de combatere a ţânţarilor adulţi se realizează de la periferia Capitalei către interiorul oraşului şi se vor aplica pe spaţiile verzi de pe aliniamentele stradale, pe spaţiile verzi din zonele rezidenţiale, în parcurile aflate în administrarea Municipalităţii, precum şi pe spaţiile verzi ale instituţiilor subordonate PMB (spitale, cimitire, cămine de elevi, locuinţe sociale, parcări de reşedinţă etc.)”, precizează PMB.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri