News

Primăria Capitalei, plângere penală împotriva Direcției de Sănătate Publică. De unde a pornit scandalul

25.05.2020 | 20:22
Primaria Capitalei plangere penala impotriva Directiei de Sanatate Publica De unde a pornit scandalul
ADVERTISEMENT

Primăria Capitalei va face plângere penală împotriva Direcției de Sănătate Publică din cauza unui focar de coronavirus depitat la un centru de îngrijire.

Primăria Capitalei, plângere penală împotriva Direcției de Sănătate Publică

Conform stiripesurse.ro, Primăria Capitalei a anunțat, luni, că va face plângere penală împotriva Direcției de Sănătate Publică, deoarece aceștia nu s-au implicat într-un focar de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Mai exact, Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București acuză DSP că a anunțat că nu are posibilitatea să testeze pacienții de la Centrul de Îngrijire pentru Persoane Dependente Berceni.

”DGASMB a efectuat testarea prin resurse interne deși, potrivit legislației în vigoare, personalul centrelor rezidențiale trebuie testat de către DSP, de două ori pe lună, iar beneficiarii trebuiau testați la apariția primului caz sau a simptomelor”, se arată în comunicatul DGASMB.

ADVERTISEMENT

Toate persoanele depistate pozitiv sunt asimptomatice

Testarea celor 479 de persoane (personal și beneficiari) s-a efectuat vineri și sâmbătă, după ce un beneficiar al centrului a fost internat în spital pentru o afecțiune acută, moment în care a fost depistat pozitiv la infectarea cu noul coronavirus.

În urma testărilor efectuate de Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, un număr de 75 de persoane de la Centrul de Îngrijire pentru Persoane Dependente Berceni au fost depistate cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Toți beneficiarii și angajații care au fost depistați pozitivi sunt asimptomatici și au fost internați, în funcție de patologiile asociate, la spitalele Colentina, Victor Babeș, Marius Nasta, Monza și spitalul de la Institutul ”Ana Aslan” din Otopeni.

La Centrul de Îngrijire au fost întreprinse măsuri de siguranță sanitară, respectiv izolarea personalului la locul de muncă, revizuirea protocoalelor de siguranță medicală și decontaminarea incintelor cu substanțe puternic virucide.

ADVERTISEMENT

La rândul său, DSP București a anunțat că s-a aplicat o amendă de 20.000 de lei pentru că nu au fost luate măsurile necesare pentru limitarea răspândirii virusului în Centrul de la Berceni.

ADVERTISEMENT