News

Primăria Capitalei renunță la procesele fostei administrații împotriva presei și a opozanților. Anunțul lui Nicușor Dan

11.01.2021 | 16:04
Primaria Capitalei renunta la procesele fostei administratii impotriva presei si a opozantilor Anuntul lui Nicusor Dan
ADVERTISEMENT

Primăria Municipiulul București o să renunțe la procesele înaintate de fosta administrație, condusă de Gabriela Firea, împotriva reprezentanților presei, dar și a opozanților.

În momentul de față, aceste procese se aflau pe rolul instanței. Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a făcut anunțul pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

Edilul a numit toate publicațiile și persoanele care au provocat acțiuni în instanță din partea fostei administrații și nu a uitat să precizeze ce crede despre faptele predecesoarei sale.

Primăria Capitalei renunță la procesele fostei administrații împotriva presei și a opozanților. Anunțul lui Nicușor Dan

„Am decis ca Primăria Generală să renunțe la dosarele pornite de fosta administrație împotriva presei și opozanților și care se află în prezent pe rolul instanței. Listele cu aceste dosare pot fi consultate mai jos și sunt sugestive pentru modul în care fostul Primar al Capitalei a înțeles misiunea funcției sale.

ADVERTISEMENT

Gabriela Firea i-a dat în judecată pe cei care au îndrăznit să o critice în timp și a solicitat plata de daune morale de câte 100.000 de euro fiecăruia. Consider că este inacceptabil să te folosești de o instituție publică pentru imaginea ta și, mai grav, pentru a-i intimida pe cei care exprimă un alt punct de vedere.

Îmi doresc să schimbăm această atitudine și acest mod de a lucra cu cetățenii. Libertatea de exprimare este un atribut al unei democrații sănătoase. Ea trebuie încurajată, nu intimidată. Iar Noul București pe care îl promovez înseamnă transparență și parteneriat onest cu toți cetățenii Bucureștiului”, este mesajul distribuit de primarul general al Capitalei.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan explică că sunt opt procese la care o să renunțe chiar astăzi, cu Oana Costea, Adevărul, Libertatea, Cătălin Deaconescu, Roxana Jipa, Gigel Știrbu, Irina Zamfirescu, Ana Poenariu, Octavian Berceanu, Laurențiu Sirbu, Roxana Wring și Robert Turcescu.

Edilul a mai explicat că instituția pe care o conduce o să renunțe la alte trei procese, odată ce hotărârile judecătorilor vor fi pronunțate de prima instanță, precizând că acestea nu vor fi atacate. Acestea sunt cu Libertatea, Cătălin Tolontan, Iulia Nueleanu, Vlad Alexandrescu, Curentul, Alexandru Panait.

ADVERTISEMENT

Primarul general nu a uitat să anunțe că cinci procese inițiate de Gabriela Firea au fost deja pierdute, acestea au fost împotriva BMC Truck Bus, Andrei Coman, Cristian Bușoi, Ziarul Național, Cătălin Tolontan, Gabriela Stanciu, Violeta Alexandru, Cristian Bușoi.

ADVERTISEMENT