News

Primăria Capitalei va începe un proiect de testare a anticorpilor. Câți bucureșteni pot participa și unde va avea loc recoltarea. Video

24.05.2020 | 18:16
Primaria Capitalei va incepe un proiect de testare a anticorpilor Cati bucuresteni pot participa si unde va avea loc recoltarea Video
Gabriela Firea spune că nu este interesată de vreo funcție în cadrul partidului. Sursă foto: INQUAM Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Primăria Capitalei va începe un proiect de testare a anticorpilor pe un eşantion de 10.500 de bucureşteni, pentru a se stabili dacă au fost infectaţi cu coronavirus.

Primăria Capitalei va începe un proiect de testare a anticorpilor

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, duminică, într-o conferință de presă susținută la sediul PSD, că se pun bazele unui al doilea proiect, acesta având ca scop testearea anticorpilor.

ADVERTISEMENT

”Vom da start proiectului de testare de tip anticorpi, acea picătură de sânge din buricul degetului pe un eşantion de 10.500 de bucureşteni din toate sectoarele Capitalei, pe diferite grupe de vârstă, din majoritatea cartierelor bucureştene”, a declarat Firea.

Conferință de presă susținută de Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, și senatorul Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al #PSD, la sediul PSD

Posted by Partidul Social Democrat on Sunday, 24 May 2020

Edilul a adăugat că testele se vor realiza la Arena Naţională, respectând toate reglementările internaţionale în acest domeniu, iar la final se va afla cum a circulat coronavirusul în municipiul Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Aproape 8.000 de persoane s-au înscris în programul ”Testăm pentru Bucureşti”

”Vom ști care este numărul de persoane care au trecut deja prin infecţie şi s-au imunizat şi vom putea, împreună cu autorităţile centrale, să luăm măsurile de relaxare mult mai potrivite pentru o comunitate care are deja o informaţie”, a spus Firea.

Primarul Capitalei a anunțat deja, săptămâna aceasta, lansarea primei etape de testare, cu teste Real-Time PCR, pentru depistarea persoanelor infectate dar care sunt asimptomatice.

ADVERTISEMENT

”Consider că trebuie să procedăm aşa cum s-a întâmplat în întreaga Europă şi să testăm masiv persoanele fără simptome, dar care ar putea să aibă teste pozitive şi să reprezinte vectori de transmitere a coronavirusului în comunitate”, a afirmat edilul.

Gabriela Firea a anunțat că în două zile de la demararea programului ”Testăm pentru Bucureşti” există deja 7.768 de bucureșteni care s-au înscris, iar testele vor fi realizate în 20 de laboratoare şi nouă spitale de stat şi clinici particulare.

ADVERTISEMENT

Într-o primă etapă vor fi testați aproximativ 11.000 de oameni, iar cei care nu vor fi selectați acum rămân în baza de date pentru o etapă următoare. Cei care vor să-și facă testul trebuie să se înscrie pe site-ul testampentrubucuresti.assmb.ro.

ADVERTISEMENT