News

Primăria Capitalei vrea o zi fără autoturisme în centru! Pe 22 septembrie, traficul ar putea fi interzis

27.08.2019 | 14:07
Primaria Capitalei vrea o zi fara autoturisme in centru Pe 22 septembrie traficul ar putea fi interzis

Primăria Capitalei vrea o zi fără autoturisme în centru! Practic, pe 22 septembrie, dacă se aprobă proiectul, va fi interzis traficul cu orice fel de maşină sau vehicul motorizat pe mai multe artere din centrul Capitalei, precum Bulevardul Unirii sau Decebal. Această zi ar putea fi declarată „Ziua fără autoturisme”. Totul vine în urma unui proiect inclus de urgență pe ordinea suplimentară a ședinței CGMB.

Primăria Capitalei vrea o zi fără autoturisme în centru!

„Ziua de 22 septembrie 2019 va fi desemnată ca fiind „Ziua fără autoturisme”, în Municipiul Bucureşti. Pe 22 septembrie 2019, între orele 9:00 şi 17:00 se interzice circulaţia vehiculelor cu motor, inclusiv LPG, vehicule electrice, cu 2, 3 sau 4 roţi în arealul: Bulevardul Decebal – de la strada Dristorului până la Piaţa Alba Iulia, Bulevardul Unirii – de la Piaţa Alba Iulia până la Piaţa Constituţiei, fără afectarea traficului pe Bulevadrul Libertăţii, iar la intersecţia cu Strada Dristorului cu Bulevardul Decebal se va asigura traversarea acestuia”, este scris în proiectul anti mașini.

Cu toate acestea, vor fi exceptate de la prevederile de mai sus şi vor fi autorizate să circule în regim normal ambulanţele, vehiculele SMURD, pompieri, poliţie, Jandarmerie, poliţie locală precum şi ale altor instituţii şi servicii publice aflate în misiune. Mai mult de atât, pe lângă cele enumerate mai sus ar putea fi iertate și alte vehicule, dar cu o singură condiție – să nu depășească 30 de km/h. Astfel, vehiculele de transport în comun, mijloacele de transport alternativ, cum ar fi trotinete sau biciclete, vehiculele serviciilor publice sau ale serviciilor de utilitate publică și vehiculele corpului diplomatic intră și ele la excepții

Primăria Capitalei vrea o zi fără autoturisme în centru! Trafic
Pe 22 septembrie, în centrul Capitalei, mașinile nu vor avea voie să intre dacă proiectul este aprobat. Sursa foto – facebook

Pe 22 septembrie, traficul ar putea fi interzis

Ultimele sunt obligate să transporte un diplomat sau ca şoferul să dispună de o foaie de parcurs sau de un ordin de misiune. În caz contrar nici ele nu vor avea voie să intre în centru.  Proiectul prevede astfel participarea Municipiului Bucureşti la iniţiativa europeană „Săptămâna Europeană a Mobilităţii” 2019. „Săptămâna Europeană a Mobilităţii are loc în fiecare an în perioada 16-22 septembrie.

Această iniţiativă europeană încurajează oraşele să introducă şi să promoveze măsuri de transport durabil şi să invite oamenii să încerce alternative la utilizarea autoturismului”, se arată în proiect. Trebuie specificat că Tudor-Tim Ionescu, consiler ALDE a fost cel care a inițiat proiectul.