News

Primăria Craiova, notificare către asociaţiile de proprietari să elibereze adăposturile antiaeriene: ”Termenul este până pe 7 martie”

Primăria Craiova a trimis o notificare către asociaţiile de proprietari prin care se solicită eliberarea tuturor adăposturilor antiaeriene, până pe data de 7 martie. Care este motivul?
03.03.2022 | 15:46
Primaria Craiova notificare catre asociatiile de proprietari sa elibereze adaposturile antiaeriene Termenul este pana pe 7 martie
Primăria Craiova solicită asociaţiilor de proprietari să elibereze adăposturile antiaeriene, până pe data de 7 martie. Sursa foto: Wikipedia
ADVERTISEMENT

Asociațiile de proprietari din Craiova au fost înștiințate, printr-o notificare a primăriei locale, că trebuie eliberate cele peste 200 de adăposturi antiaeriene zonale, până la data de 7 martie.

Primăria Craiova vrea ca adăposturile antiaeriene locale să fie complet eliberate

În cazul în care aceste adăposturi sunt ocupate, Primăria Craiova vrea să se asigure că sunt goale, fără a preciza un motiv concret. Cert este că, în prezent, instituția gestionează cele peste 200 spații antiaeriene.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Primăria Craiova are grijă să fie efectuate controale periodice în locațiile antiaeriene pe care le administrează. Angajații ISU se ocupă de acest demers.

”Sunt peste 200 de adăposturi pe raza municipiului Craiova, gestionate de către Primărie. Toate sunt identificate şi controlate periodic.

ADVERTISEMENT

Mai sunt şi adăposturi private (societăţi comerciale, blocuri de locuinţe noi etc.) ce sunt verificate de către ISU Dolj.

Ieri, miercuri, 2 martie, Direcţia Fond Locativ şi Control Asociaţii de Proprietari din Primăria Municipiului Craiova a notificat toate asociaţiile de proprietari să elibereze adăposturile antiaeriene, în cazul în care în acestea erau depozitate diferite lucruri.

ADVERTISEMENT

Termenul pentru eliberarea lor este 7 martie 2022”, au informat reprezentanţii Primăriei Craiova, într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Igienizare în spațiile antiaeriene goale din Craiova

La un ultim control al Compartimentul de Situaţii de Urgenţă din Craiova, spațiile vizate nu erau ocupate. Astfel, acolo unde este cazul, se face acum o igienizare.

ADVERTISEMENT

Primăria Craiova a trimis notificarea către asociațiile de proprietari cel mai probabil ținând cont de situația actuală, de la granița țării noastre: războiul Ucrainei cu Rusia.

În momentul de față, cele două state sunt în a 8-a zi de luptă. Conflictul nu pare a se încheia prea curând. De altfel, Vladimir Putin a purtat o nouă discuție, joi, 3 martie, cu omologul său francez, Emmanuel Macron.

Timp de o oră și jumătate au vorbit cei doi lideri, în care Vladimir Putin i-a spus președintelui Franței că scopul acțiunii sale,  demilitarizarea și neutralitatea Ucrainei, vor fi atinse în următoarea perioadă.

ADVERTISEMENT