News

Primăria din Tilburg, reacție în cazul românului refuzat la un hotel din oraș. Ce spune MAE despre caz

Primăria din Tilburg a avut o primă reacție în cazul românului refuzat la un hotel din oraș. A venit și o poziție a MAE pe această temă.
05.04.2023 | 10:25
Primaria din Tilburg reactie in cazul romanului refuzat la un hotel din oras Ce spune MAE despre caz
Ce spune primăria Tilburg despre cazul românului refuzat la un hotel din oraș. Sursa foto: Wikipedia.org
ADVERTISEMENT

Primăria din Tilburg a reacționat în cazul românului refuzat la un hotel din oraș. Instituția ține să contrazică cele spuse de reprezentații structurii de cazare. Aceștia din urmă au pus gestul lor pe seama unei înțelegeri cu municipalitatea.

Ce spune primăria Tilburg despre cazul românului refuzat la un hotel din oraș

În weekendul precedent, un caz absolut revoltător a atras atenția opiniei publice. Alexandru Hegyi, un turist român, a fost umilit și i s-a refuzat cazarea la un hotel din Tilburg, Olanda. Totul pe motiv de cetățenie.

ADVERTISEMENT

La acea dată, conaționalul nostru, care este cercetător, a dezvăluit un mesaj din partea hotelului. Unitatea de cazare îl anunța că nu-l poate primi pentru că este român și în acest sens ar exista o înțelegere cu municipalitatea din Tilburg.

Între timp, administrația orașului a avut o primă reacție despre acest grav incident. Municipalitatea batavă neagă această afirmație și transmite că hotelul este responsabil de decizia luată.

ADVERTISEMENT

”Această afirmație a hotelului B&B nu este adevărată. Dorim să subliniem că a fost o decizie exclusivă a hotelului și noi nu suntem de acord cu acest lucru. Nu este în niciun caz politica primăriei din Tilburg.

În trecut a existat prostituție ilegală în hotelul B&B. Primăria a impus o penalizare pentru aceasta: asta înseamnă că hotelul trebuie să plătească 5.000 de euro în cazul unei încălcări repetate. Cu toate acestea, decizia hotelului B&B-ului de a-l exclude pe domnul Hegyi pe motivul naționalității sale este decizia hotelului. Nu a noastră”, este răspunsul Primăriei Tilburg pentru Știrile ProTV.

ADVERTISEMENT

La rândul său, Nermin Agovic, consilier al primăriei, afirmă: ”Nu am fost surprinși pentru că noi luptăm împotriva discriminării. Dar acum a fost chiar grav pentru că a fost specific despre români și am fost în șoc. Aceasta este decizia hotelului 100%”.

Reacția MAE de la București despre acest incident

O reacție oficială a venit și de la București. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă, într-un comunicat, că a făcut demersuri în cazul românului care nu a fost primit la o unitate de cazare din Olanda şi a luat legătura cu Primăria din localitatea respectivă.

ADVERTISEMENT

”Ambasada României la Haga a iniţiat demersuri oficiale, în regim de urgenţă, pe lângă primăria din Tilburg şi pe lângă unitatea de cazare care ar fi anulat rezervarea cetăţeanului român, pentru a obţine informaţii suplimentare şi clarificări cu privire la situaţia semnalată.

MAE precizează că, potrivit informaţiilor pe care purtătorul de cuvânt al Primăriei din Tilburg le-a comunicat telefonic reprezentanţilor ambasadei, la data de 4 aprilie 2023, nu a existat niciodată un acord de refuzare a cazării pentru cetăţenii români şi că discriminarea nu este sub nicio formă tolerată în Tilburg”, a transmis MAE.

Reprezentanţii misiunii diplomatice au contactat cetăţeanul român afectat de situație. Acesta a fost informat despre demersurile întreprinse în acest caz, pentru clarificarea situaţiei, respectiv pentru asigurarea respectării drepturilor sale.

”Persoana în cauză a precizat că a identificat alt loc de cazare, şi-a încheiat sejurul în Regatul Ţărilor de Jos şi a depus o sesizare la instituţia cu competenţe în combaterea discriminării, fără a adresa solicitări de asistenţă din partea misiunii diplomatice române. Cazul semnalat este, la acest moment, investigat de Primăria din Tilburg şi de Organizaţia pentru anti-discriminare.

De asemenea, conform informaţiilor pe care purtătorul de cuvânt al Primăriei Tilburg le-a transmis Ambasadei României la Haga, autorităţile competente din Tilburg nu au reuşit, până la acest moment, să îl contacteze pe proprietarul sau pe administratorul unităţii de cazare oferite spre închiriere”, a mai precizat instituţia.

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
Moment de cotitură pentru România în fața Europei: suntem la 5 zile de...
Moment de cotitură pentru România în fața Europei: suntem la 5 zile de o premieră istorică sau de un potențial eșec
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați!...
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați! Un preot a oficiat uniunea, iar Gică Hagi a fost prezent la eveniment. FOTO
În Vaslui se câștigă la cireșe mai bine decât în Spania la căpșuni....
În Vaslui se câștigă la cireșe mai bine decât în Spania la căpșuni. Cu cât e plătita ziua de muncă
Schimbări uriașe în topul celor mai bogaţi români! Ion Țiriac a revenit pe...
Schimbări uriașe în topul celor mai bogaţi români! Ion Țiriac a revenit pe primul loc, după ce s-a prăbușit averea unui rival
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
CRESC SALARIILE! Ministerul MUNCII a publicat documentul așteptat de ANGAJAȚI
CRESC SALARIILE! Ministerul MUNCII a publicat documentul așteptat de ANGAJAȚI
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de...
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de soț
Superstiții de Înălțarea Domnului. Dacă faci asta, ai ghinion tot anul
Superstiții de Înălțarea Domnului. Dacă faci asta, ai ghinion tot anul
Doliu uriaș în showbiz! Este BREAKING NEWS pe toate posturile de știri!
Doliu uriaș în showbiz! Este BREAKING NEWS pe toate posturile de știri!
„Există dovezi clare că au fost daţi bani de către candidatul PSD pentru...
„Există dovezi clare că au fost daţi bani de către candidatul PSD pentru cumpărarea de voturi”. Radu Mihaiu, plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2
O femeie celebră a cumpărat fosta vilă, de la Izvorani, a lui Irinel...
O femeie celebră a cumpărat fosta vilă, de la Izvorani, a lui Irinel Columbeanu. Despre cine este vorba