Fotbal international

Anunţ oficial! Primăria Municipiului Bucureşti a prezentat stadiul lucrărilor pentru Euro 2020

11.09.2018 | 14:36
Anunt oficial Primaria Municipiului Bucuresti a prezentat stadiul lucrarilor pentru Euro 2020

Primăria Municipiului Bucureşti a explicat care este stadiul lucrărilor în care se află Capitala, cu mai puţin de doi ani înainte de startul Euro 2020. Într-un răspuns acordat celor de la sport.ro, aflăm că Naţional Arena mai are nevoie de lucrări minore, când va avea loc următoarea vizită din partea UEFA, dar şi ce activităţi vor avea loc în Bucureşti cu prilejul competiţiei continentale de fotbal.

În ceea ce priveşte starea Naţional Arena, PMB a răspuns că: “UEFA a semnalat, în urma vizitelor de până acum, doar necesitatea îmbunătăţirii infrastructurii pentru transmisiile TV. Sunt lucrări minore ce ţin de platformele TV şi de traseul cablurilor. Arena Naţională deţine toate autorizaţiile necesare organizării de evenimente sportive”, afirmă Primăria.

În ceea ce priveşte lucrările de la stadioanele din Bucureşti, PMB a spus: “Lucrările vor fi efectuate de Direcţia de Investiţii din cadrul PMB, conform unui calendar stabilit cu UEFA. Costurile vor fi împărţite între UEFA şi PMB. Proiectele ce ţin de pregătirea Capitalei sunt la nivel de schiţă. Nu s-au stabilit în forma finală. Vor fi dezvoltate conform calendarului stabilit cu UEFA”.

Totodată, instituţia susţine că acestea nu vor periclita liniştea publică: “Primăria Municipiului Bucureşti acordă tot sprijinul Companiei Naţionale de Investiţii în derularea lucrărilor. Între cele două instituţii a fost semnat un Protocol de minimizare a efectelor lucrărilor de construcţii asupra ambientului Capitalei. Gestionarea proiectelor de infrastructură aparţine Companiei Naţionale de Investiţii”.

Când vor avea loc următoarele inspecţii UEFA în Bucureşti

PMB a explicat faptul că totul merge conform planului şi aşteaptă următoarea inspecţie UEFA, care va fi în noiembrie 2018: “Inspecţiile UEFA de până acum au validat pregătirile şi stadiul proiectelor. Inspecţiile au avut loc în octombrie 2017 şi februarie 2018. Următoarea este programată în noiembrie 2018. Între aceste momente există un dialog permanent între organizatorii de la Bucureşti şi UEFA. Vă precizăm că întregul proces de organizare a EURO 2020 este coordonat de UEFA, care solicită documente (Host City Concept) etapizat. Ultimul document de acest gen a fost trimis luna trecută, iar următorul este pregătit pentru luna noiembrie, când va avea loc şi Workshop-ul UEFA pentru Host Cities”.

Cât despre vizitele pentru schimb de experienţă, conducerea Primăriei va merge în Olanda: “Sunt planificate vizite pentru schimb de experienţă, în special la Amsterdam, care este oraşul pereche pentru Bucureşti. Grupa C a turneului final al EURO 2020 se va desfăşura în aceste două oraşe. Totodată, este programat un workshop la sediul UEFA cu reprezentanţii tuturor oraşelor-gazdă.”

De asemenea, oamenii din instituţie nu se tem că organizarea ar putea periclitată de conflictul dintre primarul Gabriela Firea şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea: “Turneul final al EURO 2020 a fost declarat, prin Hotărâre de Guvern, eveniment de interes public şi importanţă naţională. Cooperarea instituţionalizată între entităţile implicate în organizarea turneului de la Bucureşti se realizează în cadrul Comitetului Interministerial, condus de ministrul Tineretului şi Sportului.”

Cât despre zonele pentru activităţi culturale şi divertisment, PMB a anunţat că acestea nu sunt definitivate: “La ora actuală sunt prevăzute activităţi ale suporterilor în Piaţa Universităţii şi în Centrul Vechi şi organizarea unei Fan Zone în Piaţa Constituţiei. Pot interveni schimbări sau adăugiri la aceste schiţe de proiect”.

Patru meciuri de la EURO 2020 vor fi găzduite de Arena Naţională

România a avut nevoie de 4 ani pentru începerea lucrărilor la stadioanele pe care le-a inclus în dosarul pe care UEFA l-a aprobat şi pe care urmează să se pregătească echipele care vor veni în Bucureşti ca să joace la EURO 2020. Cel mai avansat proiect este cel din Ghencea, în contextul în care au început deja demolările la vechea arenă.

Cum ar fi trebuit să arate stadioanele din România pentru Euro 2020:

  1. Stadionul Steaua va fi complet nou și va avea 30.000 de locuri și o suprafață de 70.000 de metri pătrați. Construcția va costa peste 60 de milioane de euro. Termenul de finalizare: martie 2020.
  2. Stadionul Arcul de Triumf va avea 8.000 de locuri și va fi reconstruit parțial. Va avea 17.126 metri pătrați. Lucrările vor costa 27 de milioane de euro.
  3. Stadionul Rapid va avea 14.000 de locuri. Lucrările vor costa 26 de milioane de euro.
  4. Stadionul Dinamo va avea 18.000 de locuri și va fi amplasat pe locul Velodromului.

Meciurile de la Campionatul European din 2020 (12 iunie – 12 iulie 2020) vor fi găzduite de 12 oraşe: Bucureşti, Roma, Baku, Sankt Petersburg, Amsterdam, Copenhaga, Londra, Glasgow, Bilbao, Dublin, Munchen şi Budapesta. Arena Naţională va găzdui trei meciuri din faza grupelor (dintre care două ale naţionalei României, dacă aceasta va obţine calificarea) şi unul din optimile de finală.